İşte yeni basın kartları

Gazetecilerin oyları ve talepleri doğrultusunda yeni basın kartları belirlendi.

İşte yeni basın kartları
25 Nisan 2013 Perşembe 13:58 tarihinde eklendi, 1.686 kez okundu.

 

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından, 8-23 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenen ‘yeni basın kartı’ seçimi oylaması tamamlandı.
 
Kurumun Facebook sayfasında sunulan üç örnekten en fazla oyu alan yeni karta, gazetecilik meslek örgütleri ve oylamaya katılan gazetecilerin yorum, eleştiri ve önerileri doğrultusunda revize edilerek, son şekli verildi. Basın kartları tarihinde ilk kez gazetecilerin görüş ve beğenisine sunulan ve 16 gün süren oylamaya, medya çalışanları eleştiri, yorum ve önerilerde bulunarak büyük ilgi gösterdi. Gelen oylar neticesinde yüzde 78 oy oranıyla 3 numaralı basın kartı tasarımı, üzerinde değişiklikler yapılması şartı ile birinci seçildi.
 
YENİ BASIN TRAFİK KARTLARI
Yeni basın kartı ile birlikte basın trafik kartında da bazı değişiklikler gerçekleştirildi. Basın mensuplarının yoğun talepleri doğrultusunda, bir yıldır kullanımda olan basın trafik kartlarının ön yüzünde bulunan fotoğraf ve kimlik bilgileri kaldırıldı. Kimlik bilgileri arka yüze eklenirken yeni trafik kartlarında fotoğraf kullanılmayacak.
 
YENİ BASIN KARTINDA NELER DEĞİŞTİ?
Daha kullanışlı olması ve taşıma kolaylığı sağlaması açısından, yeni basın kartının ölçülerini dünya standartlarına uygun hale getirildi. Basın kartlarının kullanımında sahteciliğin önüne geçebilmek amacıyla yeni basın kartı tasarımına 3 boyutlu hologram eklendi. Yeni basın kartlarını, çağa ve teknolojiye uyumlu hale getirmek amacıyla çip eklendi. Basın kartlarının değişen teknolojiye uyumlu olarak ilerleyen zamanlarda daha fonksiyonel bir kullanıma sahip olması amacıyla böyle bir uygulamaya geçildi.
Basın kartlarına daha önce manuel olarak eklenen fotoğrafların dijital olarak eklenmesiyle basın kartları daha modern bir görüntüye kavuşturuldu.
 
Basın çalışanlarının yurtdışında yaşadığı sıkıntıları gidermek amacıyla da yeni basın kartı tasarımında bazı düzenlemeler yapıldı. “BAŞBAKANLIK” ibaresi daha görünür hale getirilirken, diğer taraftan örnek kartta büyük bir şekilde yer alan “BYEGM” ibaresi de küçültüldü.

İHA