İstediğimize yakın oynadık

2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri A Grubu'ndaki ikinci maçında Büyük Britanya'yı 90-61 yenen A Milli Takım'ın başantrenörü Orhun Ene, karşılaşmada bu yıl ilk kez istedikleri basketbola yakın oynandıklarını söyledi.

İstediğimize yakın oynadık
01 Eylül 2011 Perşembe 20:49 tarihinde eklendi.


Ene, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, dün Portekiz ile rahat bir maç oynadıklarını ama önemli oyuncuları bulunan Büyük Britanya'nın herkes için tehlike yaratabilecek bir takım olduğunu belirterek, "Hazırlık dönemi ve dünkü maç da dahil olmak üzere ilk kez bugün bir maçı baştan sona hem hücumda hem de savunmada istediğimiz çizgiye yakın oynadık. Oyun içinde istikrarlıydık" dedi. 
    
Grupta ilk iki maçlarından galibiyetle ayrılmalarının kendilerine moral verdiğini kaydeden Ene, "Ama bizim önem verdiğimiz maçlar yarın Litvanya ile başlıyor. İki gündür oynadığımız basketle bir ivme ve moral kazandık. Yarın zor bir maça çıkıyoruz. Hem güçlü bir ekip, hem de seyircisinin yaratacağı zor atmosferde oynayacağız. Savunmadaki sertliğimizi kaybetmemeli, hücumda da akıllı oynamalıyız" diye konuştu. 
    
A Milli Takım'ın genç oyuncusu Enes Kanter ise güzel bir galibiyet aldıklarını, yarınki Litvanya maçını da kazanarak, hedeflerine ulaşmaya çalışacaklarını söyledi. Enes bir soru üzerine iki yıla yakın süredir resmi maç oynamadığını vurgulayarak, "Açıkçası şampiyona öncesinde biraz gergindim. Ancak takım arkadaşlarım ve antrenörüm bana çok destek oldu. Çıkıp oynamamı, rahat olmamı ve elimden geleni yapmamı söylediler. Ben de bunu en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı. 
     
-FİNCH: "TÜRKİYE MAÇI 1. PERİYOTTA KAZANDI"- 
     
Büyük Britanya Başantrenörü Chris Finch, rakiplerinin bugün çok iyi oynadığını kaydederek, "Türkiye bugün harika bir maç çıkardı" dedi. 
    
"Maçı henüz 1. periyotta kazanmayı başardılar" diyen Finch, "Aldıkları hücum ribauntları ve 3 sayılık atışlardaki başarılarıyla 1. periyotta bizi maçın dışına ittiler. Hücumda üretken olamadık. Özellikle 3 sayılık atışlarda iyi değiliz" diye konuştu.