İşten çıkartılanlar firmayı işgal etti

Tazminatları verilerek işten çıkartılan bir grup işçi, firmanın Taksim'deki mağazasında eylem yaptı. Mağazayı kısa süreli işgal eden eylemciler, basın açıklamasının ardından dağıldı.

30 Aralık 2012 Pazar 18:05 tarihinde eklendi.

 

Topkapı'daki firmanın fabrikasının Eskişehir'e taşınmasından dolayı tazminatları verilerek işten çıkartılan işçiler, iş veren firmanın İstiklal Caddesi'ndeki mağazasında eylem yaptı. Kristal-İş Sendikası üyesi bir grup eylemci, mağazanın önünde oturma eylemi yaptı ve tramvay yolunu trafiğe kapattı. Ardından mağazaya giren bir grup, sloganlar atarak alışveriş yapan vatandaşlara tepki gösterdi. İşçiler bir süre sonra eylemlerine son verdi. 
 
Grup adına açıklamayı yapan temsilci, "Biz sokaktayız şu anda. 3 günden beri fabrikamızda direnişteyiz. Bacaları tüten fabrikamızın bacaları sustu. Bu fabrika Eskişehir'e 180 bin tondan 600 bin ton kapasiteyle taşınıyor. Bizlerin isteği ne? Bizler 420 işçiyiz. Eşlerimizle 3 bin kişiyiz. Bu şirkete 20 yılımızı verdik. Bizim küçülmemizi isteme, bizim sokaklarda sürünmemizi, perişan olmamızı isteme. Biz sadece üretelim, üretmeye devam edelim." diye konuştu. 
 
Basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atan eylemciler olaysız dağıldı.

CİHAN