İstifaların nedeni maddi sorunlar mı?

Taraf gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz, Twitter'da Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Neşe Düzel'in Taraf gazetesinden istifa ettiğini duyurdu; medya kulisleri dalgalandı.

İstifaların nedeni maddi sorunlar mı?
14 Aralık 2012 Cuma 13:53 tarihinde eklendi.

Bir süredir hükümete sert eleştiriler getiren ve bu nedenle de çok ağır tazminat davaları ile boğuşan Taraf gazetesi genel yayın yönemeni Ahmet Altan'ın istifasının ardında siyasi baskılar değil mali problemlerin çözülememesi olduğu iddiası konuşuluyor.

 
Başbakan Erdoğan'a hitaben en son "paraya sıkışırsan söyle açıktan yollayayım, davalar ile uğraşmayalım" diye yazan ve "son kuruşuma kadar yazmaya devam edeceğim" diyen Altan'ın istifasının ardında gazetenin yıllardır süren ekonomik darboğazı aşamaması olduğu iddiası twitter'da da konuşuluyor. 
 
SEBEP SİYASİ DEĞİL MALİ
 
Radikal muhabiri İsmail Saymaz, twitter'da iddiaları şöyle anlattı:
 
taraf'tan arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla istifanın arkasında gazetenin kronikleşen maddi sorunları ve bunların çözümlenmemesi yatıyor.
 
altan'ların istifasında siyasal baskıdan çok, maaşların gecikmesi, zam yapılmaması ve yatırım yoksunluğu benzeri nedenler gösteriliyor.
 
PEKİ EKONOMİ GAZETESİ VE HABER KANALI İDDİASI?
 
Ancak bu iddia kafaları karıştırdı. Taraf gazetesi'nin sahibi Başar Arslan bundan üç ay önce T24'ten Hazal Özvarış'ın yaptığı röportajda hedef büyütmüştü.  Arslan yakında bir ekonomi gazetesi ve haber televizyonu kuracaklarını söylemiş ve gazetenin başına kimin geçeceğini de açıklamıştı:  Mehmet Altan.

gazeteciler.com