"İstifam kabul edilmedi"

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Cemal Bulutoğluları, dün KKTC Başbakanı İrsen Küçük’e istifasını sunduğunu ancak istifasının kabul edilmediğini belirtti.

11 Ocak 2013 Cuma 18:56 tarihinde eklendi.

 

Bulutoğulları, belediye meclisinin toplanıp, personel maaşları için alınacak 6 milyon TL kredi için karar almaması halinde istifasının yürürlüğe konulmasını talep etti. 
 
Bulutoğluları, belediyedeki sorunların çözümü için önlerine çıkan son fırsatın da siyasi manevralar yüzünden yitirilmek üzere olduğunu kaydetti. Kaynağın belediyeye aktarılması için meclis kararı gerekir diyenlerin, meclisin toplanmaması için her türlü manevra ve girişimleri yaptığını öne süren Bulutoğulları, “Merkezi hükümet geçtiğimiz 6 ay içinde en az iki kez LTB’ye kaynak aktarmış ve bu kaynağı aktarırken hiçbir Meclis kararına ihtiyaç duymamıştır. Ancak sorun teknik bir olay değildir. Kararların ve uygulamaların tümü siyasidir ve hedeflerinde ben varım." şeklinde konuştu. 
 
Bulutoğluları, çalışanlara ve halka, LTB’nin mali yapısının düzeltilmesi için Ziraat Bankası’ndan 6 milyon TL kaynak aktarılması sözü verilirken, her türlü ayak oyunlarına tevessül edenler olduğunu ve bu kaynağın LTB’ye aktarılmadığını belirtti.
 
Cemal Bulutoğluları, Başbakan İrsen Küçük’ün iradesini göstermesini, toplantıya katılmayan UBP’li Meclis üyelerini toplantıya çağırmasını ve 6 milyon TL için karar alınmasını istedi.
 
“YA 6 MİLYONU SERBEST BIRAKIN, YA İSTİFAMI YÜRÜRLÜĞE KOYUN”
 
Açıklamasının sonunda dün başbakana istifasını sunarak “Ya belediye çalışanlarının maaşlarının ödenmesi için 6 milyon TL’yi serbest bırakın ya da istifamı yürürlüğe koyun.” dediğini bildiren Cemal Bulutoğluları, şu ifadelere yer verdi: “Sayın Başbakan istifamı kabul etmedi. Tekrar ediyorum, sayın başbakan iradesini göstersin, toplantıya katılmayan başkanı olduğunu iddia ettiği UBP’nin belediye meclis üyelerini toplantıya çağırsın ve 6 milyon için istediği meclis kararını alalım. Ben buradayım ve buna hazırım. Bu karar alındığı taktirde görevimin başındayım. Ancak kararın alınmaması durumunda istifamın yürürlüğe konulmasını talep ediyorum.”
 
Öte yandan, Lefkoşa Türk Belediyesi Üyesi Meriç Erülkü, istifanın yürürlüğe konulduğunu ancak bunun belediye meclis üyeleri tarafından kabul edilmek zorunda olduğunu söyledi. Erülkü, şu anda Belediye Meclisi'nde 22 üyenin olduğunu ancak bu 22 üyeden sadece 12'sinin toplantılara katıldığını belirterek, 12 üyenin istifa etmesi durumunda istifayı onaylayacak bir meclis olmadığını aktardı.

CİHAN