İstihdam için teşvikler anlatılacak

İŞKUR'un iş ve meslek danışmanları, 81 ildeki serbest muhasebeci mali müşavirler odalarını ziyaret ederek, işverenlere sağlanan teşvikleri anlatacak.

İstihdam için teşvikler anlatılacak
03 Aralık 2012 Pazartesi 16:09 tarihinde eklendi.

 

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, başlatılacak çalışmayla ilgili 81 İl Müdürlüğüne talimat verdiklerini belirtti. 
     
iş ve meslek danışmanlarının mali müşavirler ve muhasebecileri işverenlere sağlanan teşvikler hakkında bilgilendireceğini kaydeden Yazıcı, şöyle devam etti: 
     
''Biz İŞKUR olarak, işverenlerin yanı sıra istihdam sürecinde söz sahibi olan mali müşavir ve muhasebeci arkadaşlarımızı da bilgilendirerek teşviklerimizi anlatacağız. Böylece bu kişiler aracılığıyla işverenlerimize de ulaşmış olacağız. Nisan ve Temmuz aylarında yapılan atamalarla göreve başlayan 2 bin 800 iş ve meslek danışmanı, Türkiye genelindeki tüm serbest muhasebeci mali müşavirler odalarını ziyaret edecek, 6 aydan 54 aya kadar sağlanan prim teşvikleri, İŞKUR'un işbaşı eğitim programları, bu ziyaretlerle işverenlere daha iyi tanıtılacak. Bu sayede firmalar, işsiz vatandaşları işe almak için özendirilecek.'' 
     
Yazıcı, firmaların İŞKUR'a başvurarak bu hizmetten ücretsiz yararlanabileceğini belirtti.