İstiklal'de dilenci operasyonu

Beyoğlu Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerinin İstiklal Caddesi ve çevresinde yaptıkları operasyonda, aralarında Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu çok sayıda dilenci yakalandı

İstiklalde dilenci operasyonu
28 Ağustos 2014 Perşembe 14:59 tarihinde eklendi.

Engelli numarası yapanından, Suriyeli olduğunu söylenerek dilenenine kadar pek çok kişiyi toplayan zabıta ekipleri, şahıslar hakkında işlem yaptı.

İstanbul'un en işlek caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi ve çevresinde yapılan zabıta operasyonu, vatandaşların duygularını istismar eden onlarca dilenciyi ortaya çıkardı. Kimisi küçük yaştaki çocukları hastaymış gibi göstererek kimisi de özürlü numarası yaparak yardım toplayan kişilere zabıta ekipleri operasyon yaptı. Cadde üzerinden toplanan 35 kişi ekip arabalarına alınarak zabıta merkezine gönderildi.

Yakalanan Suriyeli dilencinin çocukları ile birlikte dilenirken engelli numarası yapması dikkat çekti. Ekipler tarafından zabıta aracına bindirilen Suriyeli'nin "Daha önce tekerlekli sandalyedeydiniz..." sorusuna , "Ben sakatım." demesi dikkat çekti.

Bir kadın dilencinin ekip aracına alındıktan sonra kendisini görüntüleyen kameramana terlik göstererek tepki göstermesi de görüntülere yansıdı. Başka bir dilenci kadın ise yerde dizine yatırdığı ve hasta olduğunu söylediği çocuğu ile zabıta ekibinin karşısına çıktı. Ekibi gören kadın ve oğlu bir anda ayağa kalkınca hastalıklarından eser kalmadı. "Ateşi var" diyerek çocuğun başına bandaj geçiren dilenci kadın, çocuğu kontrol edildikten sonra ateşi olmadığı anlaşılınca ekibe gülümsemek zorunda kaldı.

Ancak dilencilere yapılan onlarca operasyon sonrasında yine benzer görüntüler yaşanıyor. Çünkü cadde üzerinden her defasında toplanan bu kişilere Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapılıyor ve ceza olarak ödedikleri 91 liradan sonra yine caddelerdeki yerlerini alıyorlar.


CİHAN