İstinye Karakolu'na saldırı davasında karar

Avcılar'da 3 yıl önce bir polisin yaralanması ile İstinye Karakolu'na bombalı saldırı eylemlerine katıldığı iddiasıyla yargılanan Servet Göçmen, ağırlaştırılmış müebbet hapis ve toplam 168 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

İstinye Karakoluna saldırı davasında karar
06 Temmuz 2015 Pazartesi 12:56 tarihinde eklendi.
Avcılar'da 3 yıl önce bir polisin yaralanması ile İstinye Karakolu'na bombalı saldırı eylemlerine katıldığı iddiasıyla yargılanan Servet Göçmen, ağırlaştırılmış müebbet hapis ve toplam 168 yıl 9 ay hapis cezası verildi
.
İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Servet Göçmen getirildi. Göçmen son savunmasında, "Son sözümü halk düşmanlarının yargılanacağı halk mahkemelerinde söyleyeceğim" dedi.
 
Göçmen'in avukatı Özgür Yılmaz ise toplumsal düzenin bozulmasının İstinye Karakolu'nun bombalanmasındansa Özgecan Aslan'ın öldürülmesi olayında gerçekleştiğini ifade eden bir savunma yaptı. Olayı üstlenen örgütün açıklamalarında eylemi kişilere yönelik değil, karakola yönelik olduğunu açıkladığını söyleyen avukat Özgür Yılmaz, "Toplum düzeninin bozulması İstinye Polis Merkezi'nin bombalanmasıyla mı daha fazla olmakta, yoksa Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle mi daha fazla bozulmaktadır ve sarsılmaktadır?" diyerek Özgecan Aslan cinayetinin faillerine Anayasal suçtan ceza istenmemesine dikkat çekti.
 
Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanığa Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.
 
Ayrıca sanığı, İstinye Karakolu'na bombalı saldırı ile 4 polise yönelik kasten öldürmeye teşebbüs suçundan toplam 90 yıl, 2 mağdura yönelik tehdit suçundan 10 yıl, patlayıcı madde taşımaktan 6 yıl 8 ay, kamu malına zarar vermekten 9 yıl, mala zarar verme suçundan 1 yıl 6 ay, 2 polise yönelik silahlı saldırı nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüsten 42 yıl, bir mağduru kasten yaralama suçundan 3 yıl, direnme suçundan 2 yıl 1 ay, silah kanununa muhalefetten 3 yıl ve genel güvenliği kasten tehlikeye sokmaktan 1 yıl 6 ay olmak üzere toplam 168 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.