İsveç’in ünlü ‘seri katili’ 30 cinayet itirafından sonra aklandı

İsveç’in ünlü ‘seri katili’ olarak tanınan Thomas Quick takma adlı Sture Bergwall’ın, 1990’lı yıllarda ‘itiraf ettiği’ cinayetlerle hiçbir ilgisi olmadığı ortaya çıktı

İsveçin ünlü seri katili 30 cinayet itirafından sonra aklandı
31 Temmuz 2013 Çarşamba 15:00 tarihinde eklendi.

Sture Bergwall, 30 cinayeti üstlenmiş fakat 8’inden suçlu bulunmuştu. İtirafların dışında Sture Bergwall aleyhine hiçbir delil yoktu.

İşlediğini söylediği cinayetlerle ülkeyi dehşete düşüren Thomas Quick, 2008’de ifadelerinden vazgeçerek yeniden yargılanma talep etmişti. Yargılama sonunda 7 cinayetle hiçbir ilgisi olmadığı belirlenen hükümlü, 8. cinayetten de aklandı.

Thomas Quick, 1990’lı yıllarda bir psikiyatri merkezinde tedavi görmekte olduğunu, kendisine uygulanan terapi ve ilaçların etkisiyle söz konusu itiraflarda bulunduğunu ifade etmişti. İtiraf ettiği bütün cinayetlerden aklandıktan sonra son derece rahatladığını belirten Quick, en yakın zamanda serbest kalmayı beklediğini ve kendisini bu duruma düşüren kişi ve kurumlardan hesap sorulmasını istediğini belirtti.

Quick’in hukuki macerası büyük bir adli skandal olarak değerlendirilirken Savcı Anders Perklev, bir kişinin 8 cinayetten mahkum olup daha sonra masum ilan edilmesinin İsveç hukuk sisteminde ilk defa görüldüğünü söyledi.


CİHAN