İşveren, işçilere kurşun yağdırdı

Taşeron şirket ortağı, işçilere ateş açtı. Olayda 1 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı.

İşveren, işçilere kurşun yağdırdı
14 Ağustos 2013 Çarşamba 17:13 tarihinde eklendi.
Eskişehir'de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) inşaatınında taşeron şirkette çalışan işçilerle şirket ortakları arasında para anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı.

Taşeron şirket ortaklarından bir kişi, tabancayla ateş açarak işçiler 22 yaşındaki Mehmet Türkoğlu ile akrabası 33 yaşındaki Hayrettin Türkoğlu'nu yaraladı. Şüpheliler olay yerinden kaçarken, hastaneye kaldırılan yaralılardan Mehmet Türkoğlu kurtarılamayarak öldü.
 
Olay bugün saat 12.00 sıralarında Huzur Mahallesi Uçaklar Sokak'ta TOKİ inşaatlarının karşısındaki tek katlı bir evin bahçesinde meydana geldi. TOKİ inşaatında çalışan birkaç işçi, taşeron şirket ortaklarının kaldığı tek katlı eve geldi. İşçiler evin bahçesinde çay içmekte olan taşeron şirketin ortaklarından alacaklarını istedi.

Çıkan tartışmada ortaklardan 'Osman' adlı bir kişi, evden aldığı tabancayla işçilere doğru ateş etti. Ardından Osman adlı kişi ile yanında bulunan 3 ortağı, araçlarına binerek kaçtı.
 
Vücutlarına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan işçiler Hayrettin Türkoğlu ile akrabası Mehmet Türkoğlu ağır yaralandı. 
 
Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Mehmet Türkoğlu doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak öldü. Hayrettin Türkoğlu'nun ise yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğünü belirtildi. Mehmet Türkoğlu'nun cesedi otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morguna kaldırıldı.
 
Ölen Mehmet Türkoğlu'nun yakınları, "Mehmet askerden yeni gelmişti. Van'daki ailesine uğramadan yanımıza geldi. Amacı biraz para biriktirip daha sonra evlenmekti" dedi.
 
Emniyet müdürlüğü yetkilileri olaydan sonra kaçan taşeron şirketi ortağı 4 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

DHA