"İşverenin sırtındaki yük azaltılmalı"

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Meclis Başkanı Seyit İnce, yapılacak yeni düzenlemelerle işverenin sırtındaki sosyal güvenlik yükünün azaltılmasını beklediklerini söyledi.

İşverenin sırtındaki yük azaltılmalı
06 Şubat 2014 Perşembe 13:38 tarihinde eklendi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Mevzuatlar bilgilendirme toplantısı' Nevşehir Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Ahmet Soley, SGK İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, resmi kurum ve kuruluşların personel birimi yetkilileri, mali müşavirler ve muhasebeciler katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan SGK İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba, sosyal güvenlik konusunda konunun ilgililerinin mevzuatlara ne kadar hâkim olursa, o derecede az problem yaşanacağını vurguladı. Yıkarbaba, sosyal güvenlik mevzuatlarının iyi bilinmesinin geri dönüşümü mümkün olmayan hataların da önlenmesini sağlayacağına dikkat çekti.

Nevşehir Ticaret Odası Meclis Başkanı Seyit İnce de sosyal güvenlik konusunda çıkan yeni uygulamaların işverenlere önemli yükümlülükler getirdiğini belirterek, “Bu konuda işverenlerin maddi ve manevi sorumlulukları artıyor. Yapılacak yeni düzenlemelerle işverenin sırtındaki yükün azaltılacağına inanıyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Sigortalı Primler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Zeyyat Şahin, Sigortalı Primler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Karatepe ve Hüseyin Erkeç ile Sosyal Güvenlik Uzmanı Meryem Dündar katılımcılara işveren uygulamaları, sigorta prim teşviki, işyeri tescili, sosyal sigortalar işlemler yönetmeliği gibi konularda bilgiler verdiler.


CİHAN