İtalya Milli Takımı'nda twitter yasağı

İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Mario Balotelli'nin Twitter'da yazdıklarından sonra yaşanan tartışmalar üzerine, sosyal ağların kullanımının büyük oranda kısıtlanması konusunda oyunculara sert kurallar koyacaklarını açıkladı.

İtalya Milli Takımında twitter yasağı
15 Ekim 2013 Salı 22:22 tarihinde eklendi.
İtalya Milli Takım formasını giyen Mario Balotelli, mafya ile mücadelede kahraman gösterilmesi üzerine Twitter hesabından, 'Ben mi Camorra'ya karşı sembol olacağım' sözlerini kullanmış, bunun kaleme alınmasının hıncını da basından çıkarmıştı.

Bu olayın ardından İtalya'da süregelen tartışmalar üzerine Prandelli, RAI Sport kanalına verdiği röportajda, 2014 yılında Brezilya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası öncesi katı kurallar getireceklerini açıkladı.

Twitter başta olmak üzere sosyal ağlarda oyuncularına kısıtlama getirecek olan Prandelli, "Oyuncuların, sosyal ağ kullanımını büyük oranda ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Bunu hemen uygulamaya geçirip geçirmemeye karar vereceğiz" dedi.
 
BALOTELLİ BASKI ALTINDA
 
Balotelli'nin kendine has bir tarzı olduğunu savunan Prandelli, "O tweetten sonra Balotelli'ye karşı bir öfke var mı yok mu bilmiyorum, ama baskı altında olduğunu biliyorum. Mario 23 yaşını yaşamak zorunda olan birisi, ama aynı zamanda Dünya Kupası'na da aç bir kişilik.

Bize çok büyük problemler çıkarmadı şimdiye kadar, kendine has bir düşünce tarzı var. Bazen diyalogla ve tartışmayla hata yaptığını anlıyor. Şunu kafamıza koyalım ki o hiç değişmeyecek, ama bu futbol anlamında şaşırtıcı şeyler yaşamamızı sağlayabilir" diye konuştu.
 
İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Giancarlo Abete de, Balotelli'nin hatalı davrandığını söyleyerek, "İletişim konusunda daha dikkatli davranılmalı" dedi. 
 
YENİ SOSYAL AĞ KURALLARI
 
Prandelli'nin getireceği yeni kurallar ise şöyle: "Kendi ya da takım arkadaşlarının yaşadığı olumsuzluklardan yakınmamak, geçmiş ya da halihazırda yapılan antrenmanlar sırasında takım arkadaşlarını, rakip takımı ya da teknik ekibi rencide edici şeyler yazmamak, ırkçılık ve bölgesel ırkçılık içeren ifadeler kullanmamak, mevcut yasalara ya da ahlaka aykırı şeyler yazmamak, paylaşmamak, siyasi bir pozisyona aidiyeti sergilemek, taraftarlarla tartışmaya girmemek ve provokasyon yapmamak." 
 
İtalya Milli Takımı'nın, 2014 Brezilya Dünya Kupası'nda Ermenistan ile oynayacağı eleme maçı için organize suç örgütü Camorra'ya yakınlığı ile bilinen Napoli'deki Quarto Stadı'nı seçmesi tartışmalara yol açmıştı. Medyada, 'Balotelli mafyaya karşı' başlıkları atılmıştı.

Kendisine uzatılan mikrofonları yere atarak bunu protesto eden Balotelli, mafya için başka kahramanlar bulunmasını tavsiye etmişti. Basın, Balotelli'nin mafyayla ilişkisinin eskilere dayandığını iddia ediyor. 

DHA