İtalya'da 6 Türk tutuklandı

İtalyan'da yasadışı göç organizasyonuna karıştıkları ve Hizbullah örgütü üyesi oldukları öne sürülen 6 Türk'ün tutuklandığı bildirildi.

İtalyada 6 Türk tutuklandı
21 Şubat 2012 Salı 13:45 tarihinde eklendi.

Tutuklananların 6'sı Türk 9 kişi olduğu belirtilen haberlerde, tutuklamaların ülkenin orta kesiminde yer alan Umbria bölgesindeki Terni kentinde polis tarafından düzenlenen bir operasyon sonucunda yapıldığı kaydedildi. Ayrıca 41 kişi hakkında arama emri çıkartıldığı belirtilen haberlerde, sözkonusu Hizbullah örgütünün Lübnan Hizbullahı ile ilgisi olmadığı, sanıkların sahte belgelerle İtalya'ya girmek isteyen çeşitli kişilere yardımcı oldukları öne sürüldü.
    
Haberlerde, operasyonun Türk polisi ve Avrupa'daki diğer emniyet kurumlarıyla işbirliği içinde yapıldığı da ifade edildi.
    
Konuyla ilgili İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklama ise şöyle:
    
"UCIGOS'un (Genel Soruşturma ve Özel Operasyonlar Merkezi) koordinesi altında, Terni ve diğer İtalyan şehirlerini DIGOS çalışanları (Polis Özel Operasyon ve Soruşturma Birimi) Terni savcısının kararı doğrultusunda, yasadışı göçe yataklık eden ve Türk Hizbullah terör örgütüyle bağlantılı, organize kriminal bir yapının bazı üyeleri hakkında 9 gözaltı ve 41 arama emrini uygulamaya koymuşlardır.
     
Tahkikat, Türk Makamlarının uluslararası terörizm suçlamasıyla hakkında yakalama emri çıkarttığı bir Türk vatandaşının Lombardiya bölgesinde tutuklanmasının ertesi günü yapılmıştır.
     
Tutuklu hakkında derinlemesine yapılan soruşturma neticesinde, Filistini ve Kürt orijinli yasadışı göçmenleri İtalya-ya ulaştırma amaçlı sofistike bir yapılanma sistemine sahip Türk Hizbullah'ından oluşan yasadışı bir yapının İtalya-da ki varlığı ortaya çıkmıştır."