İtalya'da şiddetli deprem

İtalya'nın Rieti kentinde 6.0 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem Roma'da ve diğer komşu şehirlerde de şiddetli hissedilirken can kaybı ve yaralanmanın yaşanıp yaşanmadığı hakkında ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

İtalyada şiddetli deprem
24 Ağustos 2016 Çarşamba 08:47 tarihinde eklendi.
İtalya’nın orta bölgesinde meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde, 1’i çocuk en az 6 kişinin öldüğü belirtildi.
 
İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü’ne (INGV) göre depremin merkez üssü, başkent Roma’nın 110 kilometre kuzeybatısında yer alan Rieti kentine bağlı Accumoli kasabası. 
 
Yerel saatle 03.36 sıralarında, yerin 4 kilometre altında meydana geldiği kaydedilen ve Rimini’den Napoli’ye kadar geniş bir alanda hissedilen sarsıntıdan en çok etkilenen ise, bölgedeki 2 bin 500 nüfuslu Amatrice kasabası oldu. 
 
Amatrice Belediye Başkanı Sergio Perozzi, ilk açıklamalarında, kasabadaki hasarın çok büyük olduğunu, "Yolların hepsi kapandı. Kasabanın yarısı artık yok, yıkıldı. Bu tam bir dram. Enkaz altında kalanlar var " sözleriyle ifade etti.
 
Perozzi, yardım ekiplerinin uzun süre ulaşmadığını da belirtirken, “Bu bir felaket. Kurtarma çalışmalarını biz yapmaya çalışıyoruz, ancak elektriğimiz yok, telefonlar çekmiyor. Yardım ekipleri hala ulaşmadı” diye konuştu. 
 
Aktarılanlara göre, kasabaya ilk yardım ekipleri, depremden yaklaşık 3 saat sonra ulaştı. 
 
Perozzi, enkaz altında kalan bir aileden yaşam belirtisi alınamadığını da söyledi.
 
Yardım ekiplerinin ulaşmaması üzerine enkaz altında kalanları kurtarmaya çalışan vatandaşlar, bir çocuk ve annenin yardım çığlıklarını duyduklarını ve elleriyle onları çıkarmaya çalıştıklarını aktardı.
 
Halen enkaz altında kalanlar ve yaralılar olduğu belirtiliyor. 
 
Accumoli kasabasında da yıkılan binalar olduğu bildiriliyor. 
 
Büyük sarsıntının ardından bölgede 5.4 ve 5.1 ile daha az şiddette olmak üzere bir dizi sarsıntı daha kaydedildi. 

DHA