İtalyan basını ''Şahane Misafir''i beğendi

Ferzan Özpetek'in yeni filmi İtalyan medyası tarafından beğenildi.

İtalyan basını Şahane Misafiri beğendi
16 Mart 2012 Cuma 21:12 tarihinde eklendi, 2.124 kez okundu.

Yönetmen Ferzan Özpetek'in 9. filmi ''Şahane Misafir'' (Magnifica Presenza), İtalyan basınından olumlu not aldı. Roma'daki Barberini Sinema Salonu'nda dün akşam galası yapılan, başrollerinde Elio Germano, Margeritha Buy, Cem Yılmaz, Beppe Fiorello'nun yer aldığı ''Şahane Misafir''e İtalyan basını ''iyi'' notu verdi.

''La Stampa'' gazetesinde yayımlanan makalede, "Roma'ya aşık İstanbullu yönetmenin", Akdeniz etkilerini kullanarak, belirsizliği, büyüyü, cinselliği, ölümü, hatıraları, nostaljiyi kullanarak, başarılı bir işe imza attığı yorumunda bulunuldu. Gazete, ''Şahane Misafir''e 5 üzerinden 4 yıldızla ''iyi'' notu verdi.

''Il Messaggero'' gazetesinde çıkan makalede ise Özpetek'in filmlerinin adı gibi olduğu, keskin çizgiler yokmuş gibi göründüğünü, ancak keskinliğin var olduğu belirtildi. Gazete, Türk yönetmenin 9. filmine, 4 üzerinden 3 yıldız verdi.

''Il Giornale'' gazetesinde de Özpetek'in yeni filminde, bir yalnızlık hikayesini, bastırılmış duyguları, arzuları ve nostaljiyi anlattığı belirtildi. ''Corriere della Sera'' gazetesi de filme 4 üzerinden 3,5 yıldız verdi.

Aktör olma hevesiyle Roma'ya taşınan ve hamur yoğurarak, kruvasan yaparak, geçimini sağlayan Sicilyalı Pietro'nun yeni evinde başına gelenlerin anlatıldığı ''Şahane Misafir'', 6 Nisan'da Türkiye'deki sinemaseverlerle buluşacak. 

CEM YILMAZ'DAN 'ŞAHANE MİSAFİR' TWEETI
Öte yandan, Şahane Misafir'de önemli bir rolü bulunan Cem Yılmaz da resmi Twitter hesabından attığı twitlerde filmin gösterime gireceği tarihi takipçileriyle paylaştı. "'Ferzan Özpetek'den Magnifica Presenza filmi Şahane Misafir adıyla 6 Nisan'da Türkiye'de sinemalarda...'' diye yazan Yılmaz, ardından da ''Dileyen Türkçe, dileyen orjinal dilinde İtalyanca izleyebilecek'' mesajını takipçileriyle paylaştı.