İtfaiye erinin çocukları yangında öldü

Nevşehir'in Kozaklı ilçesi Buruncuk Mahallesi’nde itfaiye eri Durak Sola'nın 2 çocuğu, çıkan yangında dumandan zehirlenerek öldü.

İtfaiye erinin çocukları yangında öldü
01 Eylül 2013 Pazar 18:34 tarihinde eklendi.


Kozaklı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde itfaiye eri olarak görev yapan Durak Sola, sabah saat 08.00’de göreve gitti. Yaklaşık bir saat sonra Buruncuk Mahallesi’ndeki evinde yangın çıktığı ihbarı üzerine ekiple olay yerine geldi. İtfaiye eri Durak Sola, evinden çocuklarını çıkartmak isterken, oğulları 3 yaşındaki Devlet Sola ile 6 yaşındaki oğlu Musafa Durak Sola'nın cansız bedeni ile karşılaştı.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangının başladığı anda başka bir odada bulunduğu belirtilen anne Yeliz ile evin büyük oğlu 12 yaşındaki oğlu Oğuzhan dışarı çıkabildi. Yangın sırasında çıkan dumandan etkilenen anne Yeliz ve oğlu Oğuzhan, Kozaklı Sağlık Merkezi’nde serum tedavisi gördü.

Yapılan incelemede yangının elektrik kontağından çıktığı, yangından sağ olarak kurtulan anne ile 12 yaşındaki oğlu Oğuzhan’ın, yatak odasında oldukları için sağ kurtuldukları belirlendi. Anne Yeliz’in midesi ağrıdığı için sabaha karşı uykuya daldığı ve çıkan dumanları göremediği ifade edildi.

Durak Sola, sabah saat 08.00’de göreve gittiğini, daha sonra komşularının telefonla arayıp, evinden dumanlar yükseldiğini belirttiklerini söyledi. Sola, "İtfaiyede arkadaşlarımla otururken komşularımız evimizden dumanlar çıktığını, hemen gelmemi istedi. Arkadaşlarımla eve geldiğimizde, çocukların kaldığı odadan göz gözü görmeden dumanlar çıkıyordu.

Su sıktık. Oğlum 4 yaşındaki Devlet ile 6 yaşındaki Mustafa Sola, bilgisayarda oyun oynadıkları için dalmışlar. Eşim Yeliz ile 12 yaşındaki oğlum Oğuzhan ise yatak odasındaymış. Onlar, çocukların odasına giremeyince dumandan da aşırı etkilenince, can havliyle kendilerini dışarı atmışlar. İçeri bir süre sonra girdiğimizde 2 oğlumla karşılaştım. Kucağıma aldığımda canlı gibiydiler. Hastanede öldüklerini öğrendim.’’ dedi.


CİHAN