İtfaiye erinin evinde yılan operasyonu

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde, itfaiye erinin evine giren yılan, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu yakalanıp, doğal ortamına salındı.

İtfaiye erinin evinde yılan operasyonu
16 Temmuz 2013 Salı 19:06 tarihinde eklendi.

Bayramiç İtfaiyesi'nde görevli Ali Balta'nın (35) Tepecik Mahallesi, Çamlık Mevkisi'ndeki evine bugün saat 10.00 sıralarında açık bırakılan kapıdan 50 santimetre uzunluğunda bir yılan girdi.

Bu sırada evde bulunan kızları Yaren (8) ve Ezgi (12) ile kayınvalidesi Sevcan Balta (68) ile korkup bahçeye çıkan Sevcan Balta (34), durumu cep telefonunan eşi Ali Balta'yı arayarak bildirdi. İzinli olduğu için bir çay bahçesinde olan Ali Balta, meslektaşlarını arayıp, yardım istedi.

İtfaiye ekipleri, evi dip bucak aramaların rağlmen yılanı bulamadı. Bunun üzerine evdekti beyaz eşyalar ve koltuklar dışarı çıkartıldı. Ancak, yine yılana rastlanmadı. Bunun üzerine itfaiye ekipleri, evin odalarına süt döküp, yılanın ortaya çıkmasını bekledi. Ancak, bundan da sonuç alınamaması üzerine evsahibi Ali Balta, daha önce bir komşusundan duyduğu başka bir yöntemi deneyerek, odalara benzin serpti.

15 dakika sonra benzin kokusundan sersemleyen yılan ortaya çıktı. Güçlükle hareket edebilen yılanı sopa ve kürek yardımıyla evden çıkartan itfaiye ekipleri, doğal ortamına saldı. Balta Ailesi yılanın bulunmasıyla 2.5 saat sonra rahat bir nefes aldı.


DHA