İtfaiye erleri bu kez yarışmada ter döktü

İstanbul İtfaiyesi, itfaiye erlerinin mücadele ettiği bir dizi yarışma düzenledi. İtfaiye erleri, dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı. Programda kadınlardan oluşan gönüllü itfaiyeciler de yangına müdahale ederek marifetlerini sergiledi.

İtfaiye erleri bu kez yarışmada ter döktü
13 Mayıs 2013 Pazartesi 12:57 tarihinde eklendi.

Sultangazi’deki Cebeci Spor Kompleksi’nde düzenlenen programa İstanbul’dan 31 itfaiye ekibi ile gönüllü itfaiye takımları katıldı. 4 gün boyunca devam edecek olan yarışmanın 4 dalda yapılacağı açıklandı. İlk gün, kuleye tırmanma yarışı yapan erler, ikinci gün engelli 100 metre yarışı, üçüncü gün engelli 400 metre yarışı dördüncü gün ise motopomp dalında yarışacaklar. Her gün farklı dalda yapılacak yarışmada, dördüncü günün sonunda birincilere ödül verileceği ifade edildi.

Yarışma kapsamında ilk gün erler kuleye tırmanmak için ter döktü. Dörderli gruplar halinde yarışan erler, 3 katlı kuleye tırmanmaya çalışırken kıyasıya mücadele yaşandı.

İtfaiye erleri, alıştırma amaçlı motopomp gösterisi ve yangın söndürme tatbikatı da yaptı. Gaziosmanpaşa İtfaiyesi’nden Mehmet Alagöz, “Yarış çok yorucuydu. Hiçbir noktada duraksama olmadı. 28 saniye sürdü toplamda. İki yıldır birinciliğimiz var. Bu yıl da İnşallah birinci biz olacağız. Kadın gönüllü itfaiye ekiplerimiz de çok iyiydi.” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Köksal Tandıroğlu, İstanbul İtfaiye teşkilatının gönüllü itfaiyecilik çalışmalarına önem verildiğini açıkladı. Tandıroğlu, “Şu anda İstanbul’daki 152 köyün 57 tanesinde gönüllü itfaiyecilik başlatıldı.” dedi.

Çatalca Örencik Köyü'nden gönüllü kadın itfaiyeciler de yarışmada motopomp gösterisi yaptı. Kadın itfaiyeciler, “İtfaiyeci olarak çalışmak çok güzel duygu. Biz bugün motopomp gösterisi yaptık. Tüm bayanlara tavsiye ederiz. Hız konusunda da erkeklere fark attık. Normalde daha hızlı yapabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.


CİHAN