İtfaiye vatandaştan yol istiyor!

Niğde İtfaiyesi Ekip Amiri Murat Aydoğan, yangın yerine giderken araçların yol vermemesinden şikayet etti.

İtfaiye vatandaştan yol istiyor!
14 Şubat 2013 Perşembe 12:02 tarihinde eklendi, 1.267 kez okundu.

 

25 yıldır ekip amirliği yapan Aydoğan, zaman zaman ulaşımda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, sürücülerden itfaiye araçlarına yol verme konusunda daha hassas olmalarını istedi. Yangın ihbarını aldıkları andan itibaren yaklaşık 1.5 dakika içerisinde hazırlanıp hareket ettiklerini belirten Murat Aydoğan, her saniyenin kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti. Trafikte sıkıntılar çektiklerini vurgulayan Ekip Amiri Aydoğan, “Sürücü camlarını kapatmış, müziği yüksek sesle açmış, siren sesini bile duymuyor. Bazen de sireni duyduğu halde kenara çekip yol vermeyenler oluyor.” dedi. 
 
Şehrin her hangi bir noktasındaki yangına 3 ila 8 dakika arasında müdahale ettiklerini belirten Aydoğan; “Yılda 300-350 civarında yangına gidiyoruz. Bunların çoğunluğu ev ve işyeri baca yangınları. Yaz aylarında ise daha çok bağ, bahçe ve ot yangınları oluyor.” şeklinde konuştu.
 
Murat Aydoğan, en büyük sıkıntılarından birinin de yangın yerinde vatandaşların kendilerine müdahale etmesi olduğunu sözlerine ekledi.
 
Niğde İtfaiye Müdürlüğü’nde 5 yıldır görev yapan Hilmi Yardır da “24 saat hazır kıta olarak vardiyalı usulde çalışıyoruz. Günlük bir veya iki defa yangınlarımız oluyor ve bunun yanında kazalarımız, kurtarmalarımız oluyor. Bunlara en kısa zamanda müdahale etmeye çalışıyoruz. Trafikte şoför arkadaşların yol vermeleri konusunda daha hassas olmalarını istiyoruz.” diye konuştu.