İtfaiyecilere kuzu terapisi!

Nişantaşı’nın hemen yanı başında görev yapan itfaiyeciler, günün yorgunluğunu kuzu besleyerek atıyor.

İtfaiyecilere kuzu terapisi!
25 Mayıs 2013 Cumartesi 10:20 tarihinde eklendi.

Zaman zaman parktaki çimlerde gezdirilen kuzular, itfaiyecilerin olduğu kadar çevredeki polislerin de ilgisini çekiyor.

Gece gündüz alevlerle mücadele eden itfaiyeciler, boş vakitlerini spor yaparak, televizyon izleyerek ya da kitap okuyarak geçiriyor. Birçok itfaiye istasyonunda durum böyleyken, Harbiye’deki itfaiye istasyonunda yangın stresine alternatif çözüm üretildi. Çalışanlar aralarında anlaşarak Arnavutköy’den iki kuzu satın alındı. Kuzular için itfaiye yerleşkesine bir de kulübe yapıldı. Yaklaşık 100 kişinin çalıştığı istasyonda kuzular, itfaiyecilerin adeta neşe kaynağı oldu.

Kuzuların bir tanesi zayıf olduğu için kendisine ‘Afrikalı’ ismi takıldı. Diğerine ise henüz isim verilmemiş. Kuzuların bakımı bütün çalışanlar tarafından ortaklaşa yürütülüyor. Günde ortalama 6 liralık süt içiyorlar. Zaman zaman itfaiye yerleşkesinin içindeki parka götürülen kuzular buradaki çimlerden besleniyor. Kuzuların meleyişleri ile itfaiyenin siren sesleri zaman zaman birbirine karışıyor. Olaydan dönen itfaiyeciler günün yorgunluğunu kuzularla ilgilenerek atıyor. Kuzular bütün çalışanlar için adeta bir terapi görevi üstleniyor. İtfaiyeciler kuzulara o kadar alışmış ki şimdilik satmaya niyetleri yok. İtfaiyecilerin olduğu kadar çevredeki çalışanların da ilgi odağı haline gelen hayvanlar, görev için bölgede bekleyen çevik kuvvet polislerinin de ilgisini çekiyor. Kuzuları sevmek için yanına gelen polislerin cep telefonu ile fotoğraf çektirdikleri görülüyor.

Kuzu beslemek için birlikte karar aldıklarını ifade eden itfaiyeciler, kuzuların masrafını ortaklaşa ödediklerini söylüyor. Kuzuları satmayı düşünmediklerini ifade eden itfaiyeciler, Nişantaşı'nda kuzu beslemenin farklı bir duygu olduğunu belirtiyor.


CİHAN