İtfaiyeden maymun operasyonu

Antalya'da kafesinden kaçıp ağaca tırmanan maymunu indirmek için itfaiye ekiplerinin verdiği mücadele sonuç vermeyince, devreye sanayi sitesi çalışanları girdi. İtfaiye erlerinin ardından ağaca çıkan üç kişi de maymunu yakalamayı başaramadı

İtfaiyeden maymun operasyonu
08 Ocak 2013 Salı 12:54 tarihinde eklendi.

 

Muratpaşa İlçesi’nde bulunan Eski Sanayi Sitesi’ndeki bir market sahibine ait ’Jo Jo’ adlı maymun kafesinden kaçarak, bir ağaca tırmandı. Maymunu önce kendi imkanlarıyla ağaçtan indirmeye çalışan market sahibi, daha sonra itfaiyeye haber verdi.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait İtfaiye Kurtarma Ekipleri’nin merdivenine çıkan bir itfaiye eri, daldan dala zıplayan maymunu yakalayabilmek için büyük çaba harcadı. İtfaiye eri başarılı olamayınca pes etti.
 
İtfaiye ekiplerinin olay yerinden uzaklaşmasının ardından bu kez sanayi sitesinde çalışanlar maymunu ağaçtan indirmek için uğraştı. Kimileri çok sevdiği domatesi eliyle maymuna gösterirken, kimileri de maymuna armut fırlattı. Bunda da başarılı olunamayınca 3 kişi ağaca çıkmaya karar verdi.
 
Maymunu kıstırdıklarını sanan sanayi sitesi çalışanları, yeniden itfaiyeden yardım istedi. Yeniden olay yerine gelen itfaiye aracının merdivenine bu kez maymunun sahibi Emre Bayır çıktı. Emre Bayır, uzun süren çabalarına rağmen maymunu yakalayamadı.
 
Maymun yaklaşık 7 saat sonra kendiliğinden ağaçtan inerek sahibinin omuzlarına geldi ve kafesine konuldu. Emre Bayır, 2 yaşındaki maymunun doğduğu günden beri kendisinde olduğunu, maymunun bir şeyden korkarak ağaca çıkmış olabileceğini söyledi.

DHA