İtirafın bedeli ağır oldu

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi Halis Özkahya, Rüştü Reçber’le arasındaki diyalog nedeniyle sezonu erken kapatıyor. Özkahya’ya hakaret ettiğini söyleyen Rüştü’nün de ceza alacağı bildirildi

İtirafın bedeli ağır oldu
01 Mayıs 2012 Salı 08:38 tarihinde eklendi.

 

FIFA kokartlı Halis Özkahya hakemlik kariyerindeki ilk derbide sınıfı geçemedi. Merkez Hakem Kurulu’nun sürpriz bir şekilde Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde görevlendirdiği Özkahya maçtaki performansı ve özellikle siyah-beyazlı takımın kalecisi Rüştü Reçber’le olan diyaloğu yüzünden sezonu kapattı.

MHK’nın, Halis Özkahya’ya kalan maçlarda görev vermeyerek dinlendireceği kaydedildi. Rüştü derbiden sonra yaptığı açıklamada sert şekilde tartıştığı Halis Özkahya’nın kendisine, “Sen adam değilsin” dediğini ifade etmişti.
 
Halis Özkahya’yı sert bir dille eleştirirken FIFA kokartlı hakeme hakaret ettiğini açıklayan Rüştü Reçber kendini de ateşe attı. Türkiye Futbol Federasyonu hukuk müfettişlerinin, Halis Özkahya’nın sarı kart çıkardığı Rüştü için işlem başlatacağı öğrenildi.
 
Hukuk müfettişlerinin hazırlanacak dosyaya Rüştü’nün maçtan hemen sonra Lig TV’ye yaptığı açıklamaları koyacakları ve siyah-beyazlı file bekçisinin, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edileceği vurgulandı. PFDK’nın, maçın hakemine hakaret ettiği gerekçesiyle Rüştü’ye 2-3 maç ceza verebileceği ifade edildi. Henüz PFDK’ya sevk edilmeyen tecrübeli kaleciyle ilgili dosyanın gelecek haftaya kalabileceği de belirtildi.

Milliyet