"İtiraz edeceğiz"

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kavalcı, Kasımpaşalı Donk'un elindeki topu atarak Almeida'nın pozisyonunu bozduğunu kendilerinin de 119. maddeye göre itirazda bulunacaklarını açıkladı.

16 Aralık 2013 Pazartesi 00:01 tarihinde eklendi.

Siyah-beyazlı kulübün Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup olduğu karşılaşmanın sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kavalcı, Kasımpaşalı Donk'un elindeki topu Almeida'ın önündeki topa atıp pozisyonu durdurmasıyla ilgili olarak, "Sahalarda ender görülen bir olay yaşadı. Top Kasımpaşalı oyuncunun elinde en az 15 saniye kadar kaldı.

Görüntülerde hakem onun yanında. Almeida gole giderken topu atıyor, direkt kırmızı kart olması gerekirken, hakem sarı kart gösteriyor ve hava atışıyla başlıyor. Pozisyonu, ne şekilde değerlendirdi, bilmiyoruz. İtirazımızı yapacağız. 119. maddeye göre itirazda bulunacağız." diye konuştu.

Kasımpaşa maçının ikinci yarısında sanki 2004 yılında Beşiktaş'ın başına gelen olaylara benzediğini iddia eden Kavalcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "İkinci yarıda sanki 2004'teki olayı yaşadık. Taç atışları 10 metre ileriden kullanılıyor. Fauller hep Kasımpaşa lehine verildi. Böyle hakemleri, bizim maçımıza vermesinler. Olacak şey değil. Bir takımla bu kadar oynanmaz."

Öte yandan maçta sahaya giren ve Fernandes'e saldıran taraftar konusunda ise Kavalcı, şunları dile getirdi: "Biz misafir takımız, ev sahibi Kasımpaşa ve saha onların sorumluluğunda. Atatürk Olimpiyat Stadı bizim sorumluluğumuzdaydı, sahaya seyircimiz girdi ve 4 maç seyircisiz oynama cezası verdiler. Taraftar nereden geldi bilmiyorum. Biz misafiriz, sorumluluk Kasımpaşa Kulübü'nündür."


CİHAN