"İtlik yapmasınlar"

AK Parti'nin seçim müziği Dombra'yı uyarlayan Uğur Işılak, kendisine yönelik eleştirilere ağır yanıt verdi.

İtlik yapmasınlar
25 Şubat 2014 Salı 10:03 tarihinde eklendi.
CNN Türk'te dün akşam yayınlanan Başka Şeyler programına konuk olan Uğur Işılak, Dombra'yı AK Parti'nin seçim müziği olarak uyarlaması sonrası hakkındaki eleştirilere sert tepki verdi.
 
İşte Uğur Işılak'ın açıklamalarından satır başları...
 
"Ben rızkın Allah'tan olduğuna inanıyorum. Rızkın Allah'tan olduğuna hala iman etmemiş olan adamlar benim hakkımda böyle değerlendirmeler yapıyor, problem onların."
 
"KÖPEKLERLE MÜNAKAŞA ETMEYECEĞİM"
 
"Yalaka kime denir? Menfaati için bir adamın yanında durana denir. Davası için bir adamın yanında duran adama gönül adamı denir, diğer bir tabirle nefer denir. O yalaka ifadelerini ben sahiplerine iade ediyorum. Onlar kimin yalakası olarak konuşuyor bilmiyorum ama... Bir büyüğümüzün sözü var diyor ki, 'Havlamayı göze almıyorsan köpekle münakaşayı bırak.' Ben onun için havlamayı göze alan bir adam değilim, köpeklerle münakaşa etmeyeceğim. Ama o kadar köpekleşen insan var ki..."
 
"İTLİK YAPMASINLAR"
 
"Ama insan olsun. At atlığıyla, it itliğiyle, insan insanlığıyla bilinir. İnsansa insan gibi eleştirsin, itlik yapmasın. Biraz sert konuşuyorum ama şu son iki üç günden beri yapılanları, söylenenleri, ortalıkta dönen lafları hazmedemediğim için söylüyorum. Çünkü ben onların o ifadeleri kullanırken mezhebinin ne kadar geniş olduğunu görüyorum ama ben o kadar geniş mezhepli değilim"
 
"GERÇEK ÜLKÜCÜ AHLAKLIDIR"
 
"Nedense kendisini MHP'li gören veya göstermeye çalışan, fakat Ülkücülükle alakası olmayan insanlar beni eleştiriyor.. Benim bir sürü Ülkücü kardeşim, arkadaşım var. Gerçek Ülkücü ahlaklıdır. Ahlaksız değildir. O kadar ahlaksız ifadeyi gerçek Ülkücü kullanmaz. Ancak sahte MHP'li, sahte Ülkücüler kullanır. Onların sahteliğini buradan anlıyorum. Ve onların Ülkücü olmadığına hükmetmiş oluyorum."
 
"BEN NASIL BİR ÜLKÜCÜYÜM.."
 
"Ülkücülük, vatanını, milletini, devletini sevmekse, Osmanlı'nın o büyük medeniyet tasavvurunu yaşatmaksa evet, ben bir idealistim, bir Ülkücüyüm. Ama bunun ötesinde bir Ülkücülük algısı varsa ve Ülkücülüğü farklı şeylerle tanımlamaya kalkıyorlarsa hayır, ben Ülkücü değilim."