İttifaka çatı bulamıyorlar

Namık Kemal Zeybek, seçim ittifakı konusunda Türkiye Partisi (TP) ve Saadet Partisi ile görüştüklerini belirtti.

İttifaka çatı bulamıyorlar
01 Nisan 2011 Cuma 10:34 tarihinde eklendi.

 

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, seçim ittifakı konusunda Türkiye Partisi (TP) ve Saadet Partisi ile görüştüklerini belirterek, "Ancak çatı konusunda mesele var. Biz, DP çatısı altında olsun istiyoruz, onlar kendi çatısı altında. Ya çatıyı çatacağız ya da çatı çatırdayacak" dedi. 
    
Zeybek, yaklaşan genel seçimlerde diğer partilerle ittifak yapılması yönündeki çalışmalarının sürdüğünü, bu konu için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den istedikleri randevuya henüz olumlu yanıt alamadıklarını belirtti. 
  
Diğer taraftan, Türkiye Partisi (TP) ve Saadet Partisi ile seçim ittifakını görüştüklerini bildiren Zeybek, "Ancak çatı konusunda mesele var. Biz, DP çatısı altında olsun istiyoruz, onlar kendi çatısı altında. Ya çatıyı çatacağız ya da çatı çatırdayacak" diye konuştu. 
    
Zeybek, seçim ittifakı olmasa bile DP'nin seçimlere tek başına gireceğine işaret ederek, "Bu seçimde iktidar olacağız demek olmaz" diye konuştu. Zeybek, cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında dengelerin alt üst olacağını öne sürerek, sonrasında yapılacak seçimlerde tek başına iktidar olacaklarını savundu.