İTÜ'de helvalı protesto

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gezi Forumu bileşenleri tarafından Ayazağa Kampüsü'nde İTÜ Rektörü Mehmet Karaca'yı protesto etmek için helvalı eylem düzenledi.

İTÜde helvalı protesto
01 Ağustos 2013 Perşembe 20:48 tarihinde eklendi, 1.092 kez okundu.

Yemekhane önünde toplanan 50 kişilik grup, Rektör Karaca istifa yazılı pankartlar açarak, Rektör istifa, Her yer Taksim, her yer direniş YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek sloganları attı.

Grup, rektörlük binasına yürüdü. Rektörlük binası girişinde kol kola girmiş olarak bekleyen güvenlik görevlileriyle karşılaşan gruptan bazıları güvenlik görevlilerinin arasına geçerek, ellerindeki dövizlerle poz verdi. Burada yapılan açıklamada, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde son bir senedir anti-demokratik, bilim dışı, hukuk dışı uygulamalarla karşı karşıyayız. Rektör Mehmet Karaca, göreve geldiği günden beri okulun tüm bileşenlerine yoğun bir baskı uygulamaya başladı.

Rektör ilk geldiğinde 'Bana 100 gün verin inanılmaz şeyler yapacağım' demişti. İşe asistanları işten atmakla başlayan Karaca, gerçekten inanılmaz işlere imza attı. Polisin ODTÜ'de öğrencilere saldırdığı dönemde, tek başına İTÜ adına ODTÜ öğrencilerini kınayan bir açıklama yaptı.

Yemekleri porselen kaplara koyup fiyatını iki katına çıkardı. Güvenlik görevlilerinin sayısını iki katına çıkardı. Rektörlükte çalışan çok sayıda idari personelin görev yeri değiştirildi. Pirinçlerde yapılan inceleme raporlarında GDO bulunması üzerine hükümetin bundan rahatsızlığı sonucunda İTÜ Rektörlüğü deneylerde hata yapıldığı gerekçesiyle merkez sorumlusu hakkında soruşturma başlattı.

Vadi Yurdu Kantini'ni düğün için kiralayıp, düğün günü öğrencilerin içeri girmesini yasakladı. Hiç bir gerekçe gösterilmeksizin öğretim üyelerinin ellerinden projeleri alındı. İTÜ artık bir pilot bölge olarak hükümetin deneme tahtası haline gelmiştir. Tek adam rejimiyle üniversite yönetmeye çalışan Karaca bir an önce istifa etmelidir denildi. Açıklamanın ardından grup üyeleri, getirilen bir tencere helva hem dağıttı, hem de yedi.


DHA