İTÜ'de öğrencilerin zam isyanı

Eğitim-Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi üyesi bir grup, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)'nde görevli idari ve akademik personelin yemek ücretlerine zam yapılmasını protesto etti.

İTÜde öğrencilerin zam isyanı
02 Nisan 2013 Salı 15:29 tarihinde eklendi.

 

'Porselen zammını ve ayrımcılığı kabul etmiyoruz' yazılı pankart açan ve 'Tabağıma dokunma', 'Yüzde 100 yemek zammı derhal geri alınsın' şeklinde slogan atan yaklaşık 30 kişilik grup, İTÜ'nün Maçka, Gümüşsuyu ve Taşkışla yerleşkelerindeki yemekhanelerdeki yemek ücretlerine yapılan zamma tepki gösterdi. Yemek ücretlerinin rektörlük tarafından yapılan zamla 2 TL'den 4 TL'ye çıkarılmasına karşı çıkan grup İTÜ Taşkışla Yerleşkesi önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını Eğitim-Sen İstanbul Üniversiteler Şube Yöneticisi Arzu Acar okudu.
 
'HUKUKSUZ ZAMMIN GERİ ALINMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"İTÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın 15.03.2013 tarihi ve 76 sayılı yazısı ile akademik ve idari personelin ortak kullandığı Maçka, Gümüşsuyu ve Taşkışla yerleşkelerindeki yemekhanelerde sunumun porselen tabakta yapılması gerekçe gösterilerek yemek ücretinin yüzde 100 zamla 2 TL'den 4 TL'ye çıkarıldığı, 2 TL'den yemek yemeye devam etmek isteyen çalışanların öğrenci yemekhanesinden faydalanabileceği duyurulmuştur. Bu uygulama nedeniyle şehir kampüslerinde görev yapan İTÜ çalışanları büyük mağduriyet yaşamaktadır. Bu duruma tepki gösteren İTÜ çalışanları 18.03.2013 tarihinden bu yana yemekhane boykotu yapmaktadır. Bu süreçte sendikamızın uygulamanın geri alınması yönündeki talebi İTÜ Rektörlüğü tarafından geri çevrilmiştir. İTÜ emekçilerinin ve öğrencilerinin yemek hizmetlerine ilişkin sorunlarının bir bölüm olarak ele alınması ve çalışanlar ile onların temsilcileri sendikalarla çözüm üretilmesi gerekirsen, bu şekilde tepeden inme kararlar alınmasını anti demokradik otoriter yönetim anlayışını reddediyoruz ve kınıyoruz. Hukuksuz bir uygulama olan yemek zammı geri alınana kadar mücadelemizi sürdüreceğimizin İTÜ çalışanları ve kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz."
 
Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

DHA