Itzhak Perlman büyüledi

Müzik otoritelerince 20. ve 21. Yüzyılın “en üstün keman virtüözü” kabul edilen Itzhak Perlman Yapı Kredi Private Banking ana sponsorluğunda dün akşam İstanbul Kongre Merkezi’nde verdiği konserde dakikalarca ayakta alkışlandı.

Itzhak Perlman büyüledi
29 Mayıs 2013 Çarşamba 11:47 tarihinde eklendi.
Yapı Kredi Private Banking ana sponsorluğunda ve Piu Music organizasyonuyla Türkiye’ye gelen Itzhak Perlman’a konserde ünlü piyanist Rohan de Silva eşlik etti.

Sanat ve cemiyet dünyasından çok sayıda ünlü ismin de aralarında bulunduğu 3 binden fazla kişinin izlediği konserde Perlman, kemanıyla izleyenleri büyüledi. 
 
Perlman, eserlerini 20 milyon dolar değerindeki, 1714 yapımı antik Soil Stradivarius kemanıyla çaldı. 
 
Itzhak Perlman Kimdir?
 
Dünyanın en önemli müzik otoritelerince 20. ve 21. yüzyılın en üstün keman virtüözü kabul edilen Itzhak Perlman, 1945 yılında Birleşik Krallık Filistin Mandası’nda, Tel Aviv’de doğdu ve burada radyodan dinlediği klasik müziklerle kemana olan ilgisi başladı. Büyük keman eğitimcisi Ivan Galamian ve onun asistanı Deraothy DeLay ile Juilliard Okulu’nda çalışmak için Amerika Birleşik Devletleri’ne taşınmadan önce Shulamit Konservatuarı’nda ve Tel-Aviv Müzik Akademisi’nde Rivka Goldgart ile çalıştı. Perlman dört yaşında çocuk felci geçirdi. İyi bir düzelme göstererek koltuk değnekleri ile yürümeyi öğrenen müzisyen, bugüngenellikle koltuk değneklerini kullanmakla beraber; hareket etmek ve otururken keman çalmak için elektrikli amigo scooter kullanıyor. 
 
5 ayrı dalda Grammy sahibi
 
En İyi Oda Müziği ve En İyi Enstrümantal Solocu Performansı gibi toplamda 5 ayrı dalda Grammy Ödülü’ne sahip olan Perlman’ın, Harvard, Yale, Brandeis, Roosevelt, Yeshiva ve Hebrew üniversitelerinde fahri ve onursal doktoraları bulunuyor.