"İyi bir galibiyet aldık"

Spor Toto Süper Lig'de Adana’da oynanan maçta Çaykur Rizespor'u 2-0 yenen Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktörü Rıza Çalımbay, iyi oyunla iyi bir galibiyet aldıklarını söyledi.

İyi bir galibiyet aldık
20 Eylül 2014 Cumartesi 23:37 tarihinde eklendi.


Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, takımının oyunundan memnun olduğunu belirten Rıza Çalımbay, sezonun başından beri iyi oynadıkları oyunun karşılığını alamadıklarını ve şanssız puan kayıpları yaşadıklarını belirtti.

Ligde kalıcı olmaları için galibiyet serisi yakalamaları gerektiğini aktaran tecrübeli teknik adam, maçın sonuna kadar tempoyu yüksek tutup, iyi futbol oynadıklarını aktardı. Çaykur Rizespor’un da iyi bir takım olduğunu aktaran Çalımbay, “Zor olacağını biliyorduk. Süper Lig'de artık kolay maç yok. Golleri tam da ihtiyacımız olduğu çok doğru zaman attık. İhtiyacımız olan iyi bir galibiyet aldık.” dedi.

Çalımbay, "Ligde kalıcı olmak için iyi bir strateji yakalamamız gerekiyor. Sıkıntılarımız devam ediyor, tesis ve saha problemimiz var. Maç sahası sıkıntımız sürüyor. Önümüzdeki Bursa ve Karabük maçları çok önemli. Bu iki karşılaşmadan da galip gelirsek sonraki araya kadar sorunlar halledilirse ve sonrasında da iyi bir seri yakalarsak, ligi iyi bir yerde bitirebiliriz." ifadelerini kullandı.

Kulübün eski futbolcusu David Bicik'in alacakları nedeniyle, FIFA'nın takıma transfer yasağı getirdiğine yönelik bir soru üzerine Çalımbay, şunları söyledi: "Bir arkadaşımızın burada ödenecek cüzi bir parası vardı, ödenmeyecek para değil. Hem kulübün hem de futbolcunun unutmasından dolayı bu duruma gelmiş, kimse de bilmiyor. Futbolcunun avukatı ve bizim avukatlarımız konuştu, sorun çözülecek."

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise beklemedikleri bir mağlubiyet aldıklarını belirterek, oyun anlamında bekleneni veremediklerini aktardı. Karşılaşmanın kalitesinin düşük geçtiğini kaydeden Mehmet Özdilek, "Böyle maçlarda bu tür goller yemeyeceksiniz. Duran toplarda adam paylaşımında hatalar yaptık, böyle bir pozisyonda mağlup duruma düştük.

Değişiklikler bizi biraz daha iyileştirdi ama ilerideki oyuncularımız üretken değillerdi, beklenenin altında kaldılar. Üretemediğimiz bir karşılaşma oldu. Bu tür maçları kaybetmememiz gerekir. Çünkü bizim sıralamamızı belirleyecek karşılaşmalar. Fiziksel olarak iyi değildik, pas hatalarımız vardı. Bunları geliştirmeliyiz. Öndeki oyuncularımız daha üretken olmalıydı. Bunları sahaya yansıtamadık. Duran top oyunun kırılma noktası oldu, belki bizim için olacaktı ama Mersin bulunca onlar için avantaj oldu." açıklamasında bulundu.


CİHAN