'İyi bir takım kurduk'

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, "İyi bir takım kurduğumuzu düşünüyoruz" dedi.

09 Eylül 2009 Çarşamba 19:30 tarihinde eklendi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, "İyi bir takım kurduğumuzu düşünüyoruz" dedi.

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun aylık olağan toplantısı, Galatasaray Lisesi'nde yapıldı.

Tevfik Fikret Salonu'nda, İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, kulüp yönetimi adına başkan Adnan Polat ile kimi üyeler katıldı.

Adnan Polat, toplantıda yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Galatasaray'ın transferleri bu sene çok konuşuldu. Hem kalitesi çok konuşuldu, hem de 'Bu değirmenin suyu nereden geliyor?' sorusu çok soruldu. Transferi yaparken amacımız, Galatasaray'da misyonunu tamamlamış futbolcuları göndermek ve geleceğin takımını yaratmaktı. Galatasaray, bundan sonraki yıllarda en fazla 2 ya da 3 transferle yaşamını sürdürecek. Bundan sonra 7-8 transfer olmayacak. 29 futbolcumuz var. Dördünün de devre arasında gönderilmesi planlanmıştır. Kadromuzu 25 civarında tutacağız. Oynadığımız 10 resmi müsabakada 8 galibiyet 2 beraberlik almamıza rağmen Galatasaray daha bizim arzuladığımız seviyede değildir."

Bu sezon toplam 17 milyon 900 bin Avro'luk transfer sözleşmesi yaptıklarını anlatan Polat, "Bunun ödenmesi 4 yılı bulacak. Zaten 6 milyon 200 bin Avro'su ödenmiş vaziyette. Önümüzdeki 4 yıl içinde 11 milyon 700 bin Avro daha transfer ücreti ödeyeceğiz" dedi.

Galatasaray takımının değerinin uluslararası şirketlerce yapılan araştırmaya göre 116 milyon Avro olduğunu ifade eden Polat, "Futbol takımızdan çok ümitliyiz. Sadece ligde değil, UEFA Kupası'nda da iyi neticeler bekliyoruz. Teknik heyetimizin, dünyanın en iyi 5 teknik heyet grubu içinde olduğunu düşünüyorum. Takımımız da FIFA'nın yaptığı değerlendirmede dünyadaki en iyi 11 takım arasında yer alıyor" diye konuştu.

Adnan Polat, takımın kaptanlığına getirdikleri genç oyuncuları Arda Turan ile gurur duyduğunu söyledi.