İyi ki doğdun Barış Manço!

2 Ocak 1943'de İstanbul’da doğan Manço, 1 Şubat 1999'da ani vefatıyla tüm Türkiye’yi üzmüştü.

İyi ki doğdun Barış Manço!
02 Ocak 2014 Perşembe 10:41 tarihinde eklendi.
Türkiye’de rock müziğin öncülerinden olan ve Anadolu Rock türünün kurucuları arasında yer alan Manço bestelediği 200 üzerinde şarkıya ve onlarca ödüllü esere sahip.

Barış Manço bu şarkıların bir bölümünü Arapça, Bulgarca, Flemenkçe, Almanca, Fransızca, İbranice, İngilizce, Japonca ve Yunanca olarak da yorumlamıştı.
 
Yüksek öğrenimini Belçika’da Kraliyet Akademisi’nde tamamlayan Manço, 1970'li yılların başında Fuat Güner, Mazhar Alanson ile birlikte “Kaygısızlar” adlı grubu kurmuştu. Kısa süre Moğollar’la çalışan Manço, 1972'de “Kurtalan Ekspres”i kurmuş ve 37 yıl boyunca “Kurtalan Ekspres” ile birlikte çalışmıştı. 1988 yılında TRT 1’de çocuk ve aileye yönelik bir eğitim kültür ve eğlence programı olarak başlayan “7'den 77'ye” adlı televizyon programı, 1998 yılının Haziran ayında 378'inci kez ekrana gelerek Türk televizyonculuğunda ulaşılması zor bir rekora imza atmıştı. Gerek özgün müziği gerek otantik tarzıyla Türkiye’de zamanının çok ilerisinde bir çizgisi olan Manço, zihinlerde silinmesi çok zor bir iz bırakmıştı.