"İyi savunma sonucu kazandık"

Eskişehir’de düzenlenen Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası çeyrek final son maçında Galatasaray Medical Park rakibi Anadolu Efes’i 72-64 yenerek yarı finale yükselmeye hak kazandı.

İyi savunma sonucu kazandık
07 Şubat 2013 Perşembe 23:48 tarihinde eklendi.

 

Galatasaray Medical Park Baş Antrenörü Ergin Ataman, zor rakip karşısında iyi savunma yaparak galibiyeti elde ettiklerini söyledi. 
 
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenen Spor Toto Erkekler Basketbol Türkiye Kupası’nda çeyrek final son karşılaşmasında Galatasaray Medical Park, Anadolu Efes’i 72-64’lük skorlarla yendi. 
 
Karşılaşma sonrası basın toplantısında Galatasaray Medical Park Baş Antrenörü Ergin Ataman, zor ve teknik olarak hazır bir rakibin karşısında iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyledi. Maçın başından itibaren istedikleri savunma şeklini sahaya yansıttıklarını kaydeden Ataman, “Anadolu Efes’in ikili oyunlarda çok üstünlük sağladığını görüyorduk diğer maçlarda. Biz de o alanlarda kapanıp dışarıyı riske etmeye karar vermiştik. Nitekim de ilk devre özellikle ilk devre Efes’i 36 sayıda tutmayı başardık ama çok boş attık. Maçın ikinci devresinde aynı savunma stilimiz devam etti. Bunun üzerine 5 kişi adam değişmeli savunma ile Anadolu Efes’i hücum dışına çıkarttık. Takımda çok düzenli oynadığı için rotasyona gitmedik. Kazandığımıza göre iyi bir strateji yaptığımızı düşünüyorum.” dedi.
 
Galatasaray Medical Park oyuncusu Milan Macvan da, kupada hedeflerinin final olduğunu söyledi. Macvan, “Kendi takımıma ve oyunculara teşekkür ediyorum. Bugün sert bir maç oldu. Kazandığımız için çok mutluyuz. Buraya kupayı kazanmak için geldik. Şuan çeyrek finali kazandık. Hedefimiz kupayı kazanmak.” diye konuştu. 
 
OKTAY MAHMUDİ: BASKETBOL OYANAMAK YERİNE KONUŞMAYA BAŞLADIK
 
Anadolu Efes Baş Antrenörü Oktay Mahmuti ise, ilk yarıda iyi oyun sergilediklerini ancak sonuca gidemediklerini söyledi. Mahmuti, “İlk yarı iyi oynadık. Ancak ikinci devre basket oynamaktan çok konuşmaya başladık. Başka şeylerle ilgilendik. Dolayısıyla bu bizi oyun dışına çıkardı. İkinci yarıda tamamıyla takımın önceliğine geçen şeyler oldu ve kaybettik.” ifadelerini kullandı. 
 
Anadolu Efes oyuncusu Dusko Savanovic de, Galatasaray’ın sert basketbol oynadıklarını kaydetti. Savanovic şöyle devam etti: “İlk dakikalardan itibaren bu oyunu sürdürdüler. Biz belki 30 dakika iyi oynadık. Son iki aydır yüksek tempoda oynuyoruz. Bu Türkiye Kupası hedeflerimiz vardı. Maalesef kupayı kaybettik. Artık Türkiye ve Avrupa Ligi’ne konsantre olmamız gerekiyor.”

CİHAN