İyi Terminatörler geliyor

Pentagon, özellikle Fukuşima Nükleer Santrali gibi felaket bölgelerinde çalışabilecek robot tasarımları için bir yarışma açtı. Robotics Challenge isimli yarışmayı kazanan mühendisleri milyonlarca dolar bekliyo

İyi Terminatörler geliyor
11 Nisan 2012 Çarşamba 10:29 tarihinde eklendi.

 

Pentagon'a bağlı Gelişmiş Savunma Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA), Robotics Challenge’ın kurallarını kamuoyuna duyurdu.
 
Tasarlanacak olan robotların, molozların içinde yürüyebilmesi, 5 kilograma kadar ağırlık kaldırabilmesi, kurtarma ekiplerine yardımcı olabilmesi için araç kullanabiliyor olması, kapıları açabilmesi, duvarları yıkabilecek aletler kullanabilmesi, hatta soğutma pompalarının yerini değiştirebilmesi gerekiyor.
 
ABD’li yetkililer kazanan projeye verilecek ödülün 2 milyon dolar olduğunu açıkladı. DARPA’nın seçilen proje için 34 milyon dolara kadar fon sağlayabileceği de belirtildi.
 
Yarışma iki aşamada gerçekleştirilecek. Takımlar, birinci aşamada sanal felaket simülatörü aracılığıyla robotlarının felaket durumlarında ne derece etkili olduğunu ispatlamaya çalışacak. İkinci aşamada ise büyük ödülü kazanan proje bir felaket yarışmasıyla belirlenecek. İki aşamanın toplam 27 ay sürmesi bekleniyor.