İzlanda play-off biletini kaptı

İzlanda play-off vizesi aldı. 2014 Dünya Kupası E Grubu son maçında İzlanda deplasmanda Norveç ile karşılaştı.

16 Ekim 2013 Çarşamba 00:00 tarihinde eklendi.

Karşılaşma Sigthorsson ve Braaten’in karşılıklı golleriyle 1-1 sona ererken, grubu ikinci sırada bitiren İzlanda play-off oynama şansı yakaladı.

2014 Dünya Kupası E Grubu son maçında İzlanda deplasmanda Norveç ile karşı karşıya geldi. İzlanda ile Norveç bu kritik maçta 1-1 berabere kalırken, 17 puanla grubu ikinci sırada noktalayan İzlanda play-off oynama şansını yakalayan takım oldu.

Karşılaşamaya etkili giren İzlanda, 12. dakikada Sigthorsson’un attığı golle 1-0 öne geçti. Ev sahibi takım bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü ele geçirirken, 30. dakikada Braaten ile skora 1-1 eşitlik getirdi. İlk yarıda başka gol olmazken, takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti.

İkinci yarıda iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremezken, maç karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.
reklam

İSVİÇRE GÜLE OYNAYA

2014 Dünya Kupası’na katılmayı daha önceden garantileyen İsviçre gruptaki son maçında Slovenya’yı ağırladı.

İsviçre, evinde oynadığı maçta Slovenya’yı Xhaka’nın attığı tek golle 1-0 mağlup etti. Bu galibiyetle puanını 24’e çıkaran İsviçre birinci olarak 2014 Dünya Kupası biletini kaptı.

Slovenya ise 15 puanla grubunu 3. sırada noktaladı.

GOL SESİ ÇIKMADI

Grubun diğer maçında iddiası bulunmayan Kıbrıs Rum Kesimi ile Arnavutluk karşılaştı. İki takımın da gol yollarında etkili olamadığı karşılaşma 0-0 eşitlikle sona erdi. Kıbrıs Rum Kesimi 5 puanla grubu sonuncu sırada bitirirken, Arnavutluk da 11 puanla 5. sırada kaldı.


CİHAN