İzleyenleri kırıp geçirdiler

Beyaz ve Acun'un esprileri Fresh Mesh'te izleyenleri kırdı geçirdi.

İzleyenleri kırıp geçirdiler
18 Ocak 2013 Cuma 00:00 tarihinde eklendi, 1.742 kez okundu.

 

Yapımcı ve sunucu Acun Ilıcalı ile sunucu Beyazıt Öztürk de Fresh Mesh 2013’e katıldı. ‘İçeriğin Ardındaki Zihinler ‘ adlı panele katılan Ilıcalı ve Öztürk’ün sözleri paneli izleyenleri kahkahaya boğdu.
 
“ HALKLA BİR İLETİŞİM KURDUK “
 
Kendi sunduğu yarışma programlarının formatlarıyla ilgili konuşan Ilıcalı, “ Biz ‘Var mısın Yok musun? ‘ da dünya rekoru kırdık. ‘Yetenek Sizsiniz ‘de dünyada tahmin ediyorum bizden daha yüksek reyting alan olduğunu zannetmiyorum. Şu anda 4. sezonumuzdayız. Çok iyi gidiyor. Şu bir gerçek bir halkla bir iletişim kurduk. Ortaya bir şey koyduğumuz zaman yakalıyorlar “ dedi. Beyazıt Öztürk’ün talk şovda önemli noktalara geldiğini belirten Ilıcalı, “ Basit olan bir şeyi yaptı. En güzel haliyle yaptı “ dedi. Başarıyı yakalamada nasıl bir yol izlediğini sorulması üzerine Ilıcalı, “ Benim matematiğim şu. Benim televizyonculuğumda da beraber çalıştığım arkadaşlarda dikkat ettiğim tek bir şey vardır. Doğal olmaları ve iyiniyetli olmaları. Askında doğru bir noktada geziyoruz. Türkiye’de dikkat ederseniz popüler olan ve insanların benimsediği isimlerin birçoğu doğru Türkçe konuşmuyorlar. Çok bire bir kusursuz Türkçe konuşmuyorlar “ dedi. Bu sırada söze giren Öztürk “ R’leri söyleyemeyen var. Hesap edin “ deyince salon kahkahaya boğuldu. Ilıcalı, kusursuz Türkçe konuşamayan insanların televizyon başındakilere daha yakın geldiğini belirti. Ilıcalı, “ Biz bunu kasti olarak bozuk konuşmuyoruz. Ben de kusursuz konuşmuyorum ama artiküler olarak kusursuz değilim ama insana bir arkadaşı olarak geliyorum “ dedi.
 
“ OLAY, GELEN SEYİRCİYLE KURDUĞUN DİYALOGTA BAŞLIYOR “
 
Beyazıt Öztürk ise, “ Yapamadığıma inandığım için yapmak istiyorum bu programı. Ben her hafta şu programı yapayım diye giriyorum yayına. Çünkü cidden tam yapamadığıma inandığım için her seferinde bir heyecan her seferinde yayına girmeden önce diyorum ki ‘ Bu son yayınım ‘ diyorum. Buradaki seyirciden ilk alkış gelince, bunu hissediyorsun “ diye konuştu. Öztürk “ Bu iş çok iyi sohbet etmişsin, çok iyi vtr yapmışsın. Beyaz, 17 sene bunların hepsi hikaye. Olay kapının önündeki güvenlikte ve gelen seyirciyle kurduğun diyalogta başlıyor bence “ dedi.
 
BEYAZ’IN PROGRAM SAATİ ESPRİSİ SALONU KAHKAHAYA BOĞDU
 
Beyazıt Öztürk panel sırasında Beyaz Şov’un değişen yayın saatine de değindi. Öztürk, “ Programıma her hafta değişik saatte girdiğim için, en son yayında söyledim. Kaçta gireceğimi bilmediğim için sabah erken geliyorum. Sabah 07.00’de takım elbisemi giyiyorum. Kanalın içinde devamlı ısınma turları yapıyorum. Çağırdıkları zaman da Beyaz Şov başlıyor “ dedi.
 
" ÜLKEMİZDEKİ DİZİLERE BAKIYORUM. HAKİKATEN GURUR DUYUYORUM "
 
Türk dizileriyle ilgili konuşan Acun Ilıcalı, “ Ben bugün ülkemizdeki dizilere bakıyorum. Hakikaten gurur duyuyorum Olağanüstü prodüksiyonlar. Yönetmeninden oyuncusuna kadar artık iş başka bir yere geldi. Bundan 15 yıl öncesindeki bir diziyi seyretmeniz ne demek istediğimi daha iyi anlatacak. Diziler o kadar kaliteli ki, senaryolar o kadar güçlü ki eskiden bir ünlünün dizisini izlerdik. Sonra ünlülerin dizileri iş yapmamaya başladı. Sonra prodüksiyon kalitesi ortaya çıktı. Bütün bunlar tamamlanınca diziler başka bir seviyeye geldi. Kendi dizisi geride kalınca başka yapımcılar da aynı seviyede dizi yapmaya başladılar. Bu sefer kaliteli dizi sayısı 3 ya da 4 iken 10’a 11’e çıktı. 15 tane dizi olunca bu sefer seyirci yorulmaya başladı. Bu sefer de biz ön plana çıkmaya başladık. Formatlar yüzde 10 - 15 iken tahmin ediyorum şu anda yüzde 35’ler seviyesine geldi. Bugün Amerika’daki dengeye yakın bence sağlıklı denge de bu" dedi.

DHA