İzmir AutoShow 8. kez kapılarını açıyor

İzmir AutoShow- 8’inci Otomobil, Hafif ve Ağır Ticari Araçlar Fuarı’na ilişkin son hazırlıklar tamamlandı

İzmir AutoShow 8. kez kapılarını açıyor
21 Ekim 2013 Pazartesi 15:15 tarihinde eklendi, 1.920 kez okundu.

Fuar yarın ziyaretçilere kapılarını açacak. 22 Ekim tarihine kadar açık olacak İzmir Autoshow, hafta içi 11:00 – 20:00, hafta sonu ise 11:00 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuar giriş ücreti 5 TL olarak belirlendi.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Fuar Organizasyonları Yöneticisi Gürlen Tunç Vergili, Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ ve İZFAŞ yöneticilerinin katıldığı fuarın son değerlendirme toplantısında otomobil severlere çağrıda bulunuldu, otomobil meraklıları fuara davet edildi. Ayrıca toplantı sonunda 2015 yılında Gaziemir Yeni Fuar Alanında düzenlenecek 9’uncu İzmir Autoshow Fuarı’nın yol haritası için görüş alışverişinde bulunuldu.

İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, otomotiv sektöründeki verimliliğin artmasına katkı koymak ve ziyaretçilerin otomobil dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmasını sağlamanın yanı sıra dokunma mesafesindeki yeni ürünleri kıyaslayarak daha uygun seçim yapmasının yolunu açma hedefiyle Autoshow’u düzenlediklerini söyledi. Örs, tüm İzmirlileri ve otomobil meraklılarını fuara davet etti. Fuarlara katılmanın geleceğe yatırım yapmak olduğunu vurgulayan Örs, “2015 yılında düzenleyeceğimiz fuarımız Gaziemir Yeni Fuar Alanında düzenlenecek. 2 yıl sonra yapılacak fuarın daha görkemli olması ve güçlenmesi için İzmir fuarını kendine özgün kılmak, kendi dokusuyla yol haritası çizmek istiyoruz. El birliği ve işbirliğiyle hep birlikte fuarımızın çıtasını yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Fuar Organizasyonları Yöneticisi Gürlen Tunç Vergili ise dernek olarak 8’inci İzmir Autoshow’un sektör profesyonellerinin, kamu ve sektör özel temsilcilerinin, sektör sivil toplum örgütlerinin, otomobil meraklılarının ve sektör ile ilgili tüm katılımcıların bir araya geleceği renkli bir organizasyon olacağına inandıklarını belirterek, herkes için verimli ve keyifli geçmesi dileklerinde bulundu.

EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ da İZFAŞ’a destek ve katkıları için teşekkür edip İzmirlilerin nicelikten daha çok niteliğe önem verdiklerini söyledi. İduğ, “Türk ekonomisinde satılan her otomobilin yüzde 10’luk bir kısmı İzmir ve bu bölgeden satılıyor. İzmir kiralama işine girmez, satın alır. Araç kiralamaz filo satın alır. Türkiye’de üst segment satılan otomobillerin en fazla satılan bölgesi İzmir’dir. Yani ekmek, su satmıyor İzmir, baklava satılıyor. Yüzde 10 pazarı sadece adet olarak düşünülmemelidir. Bu yüzden bu fuarı önemsiyoruz ve katkı için elimizden gelen her türlü desteğe hazırız.” dedi.

İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda 22 – 27 Ekim 2013 tarihlerinde düzenlenen İzmir Autoshow’da, son model otomobiller ve markalar, özel tasarımlı stantlarında, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Mercedes, Peugeot, Seat, Skoda, Toyota, Volkswagen gibi dünyanın önemli otomobil markaları ile Isuzu, Iveco, Otokar, Maz gibi sektörün önde gelen markalarının yer alacağı fuar, 6 gün süreyle açık kalacak.

Fuarda sergilenecek olan ürün grupları da şu şekilde: Binek otomobil, hafif ve ağır ticari araç, otomotiv yan sanayi ve hizmet sektörü.

İzmir Autoshow’da ayrıca 2’inci El Araç Ekspertiz Alanı, Klasik & Spor Otomobiller Sergisi, Volkswagen Sevenler Derneği Sergisi, Kızılay’a Kan Bağışı gibi etkinlikler de düzenlenecek.


CİHAN