İzmir Büyükşehir'in tekvandocuları yedi madalya kazandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekvando Takımı, bin 200 sporcunun katıldığı Akın Alim Türkiye Kulüpler Tekvando Şampiyonası’ndan yedi madalya ve iki şampiyonlukla döndü

İzmir Büyükşehirin tekvandocuları yedi madalya kazandı
22 Ekim 2014 Çarşamba 09:57 tarihinde eklendi.

Genel klasman ve erkeklerde takım halinde şampiyon olan İzmirli sporcular, bireysel kategoride dört altın ve üç gümüş madalyayla başarılarını taçlandırdı.

Bursa Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonada İzmir Büyükşehir Belediyesi fırtınası esti. 172 kulüpten bin 200 sporcunun katıldığı şampiyonada İzmir ekibi, çifte şampiyonluk yaşadı. Genel klasmanda zirvenin sahibi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin erkek tekvando takımı, rakiplerini geride bırakarak şampiyonluk sevinci yaşarken bayan takımı ise şampiyonayı beşinci sırada tamamladı. Takım halinde gösterdikleri başarıyı bireysel kategoride de sergileyen Mavi-Beyazlı sporcular, dört altın ve üç gümüş madalya kazandı. İzmir ekibinden 63 kiloda Umut Begeç, 67 kiloda Kübra Kıyı, 74 kiloda Umut Can Çalışkan ve +84 kiloda Okay Düztepe altın, 58 kiloda Barış Dağ, 87 kiloda İsmail Akkuş ve 80 kiloda Selman Nezir ise gümüş madalyanın sahibi oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, tekvandoda uzun bir aradan sonra çok önemli başarıların altına imza attığını belirten Tekvando Branş Sorumlusu Kıvanç Dinçsalman, “Kulübümüz, çifte şampiyonluk yaşarken yedi madalya toplama başarısı gösterdi. Tekvandoda büyük yatırım yapan kulüpleri geride bıraktık. Altyapıdan gelen genç ve yetenekli sporcularımızla bu başarılara her zaman ortak olacağız. Tüm kulüp yönetimimiz ve Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'na teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi. 


CİHAN