İzmir depremi geliyorum diyor

Ahmet Ercan, "İzmirlileri korkutmak istemiyorum ama büyük deprem geliyorum diyor" dedi.

İzmir depremi geliyorum diyor
03 Mayıs 2012 Perşembe 10:08 tarihinde eklendi, 2.693 kez okundu.

 

İzmir'de önceki gün meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından 50'ye yakın artçı sarsıntı meydana geldi.
 
Sarsıntıların meydana geldiği fay hattının yeni ortaya çıktığını belirten uzmanlar bu depremin, büyük bir depremin tetikleyebileceğine dikkat çekiyor.
 
Jeofizik Mühendisi Ahmet Ercan da İzmir'deki hareketliliğin, büyük depremin habercisi olabileceği görüşünde.
 
Ahmet Ercan, "Amacım İzmirlileri korkutmak değil ama deprem geliyorum diyor" dedi.
 
Midilli, Karaburun ve Foça üçgeninin bölgedeki depremin merkezi olacağını söyleyen Ercan, "Geçen yıl yine aynı yerde 5.1 büyüklüğünde bir deprem daha olmuştu. Bu son depremle aynı şey yinelendi. O fay bu fay diye bir şey söylemeye gerek yok. Üzerinde Menemen ve Foça'nın bulunduğu yarımada Çeşme ve Sakız'a doğru yani güneybatı doğrultusunda bir yürüme gösteriyor. Ve bu oldukça hızlı seyreden bir oluşum. Bunun karşısında bir direnç var. Bu direnç Midilli üçgeninin içinde bir birikmeye neden oluyor" diye konuştu.
 
Bölgede, en sonuncusu 1949 yılında olmak üzere 7 ve üzerinde depremlerin sıklıkla meydana geldiğine işaret eden Ercan şöyle devam etti:
 
"Son sarsıntılar gelecek bir depremin sancısıdır. Büyük bir deprem meydana gelmeden önce gerginliğin boşaltılması için bu şekilde küçük depremler meydana gelebilir. İzmirlileri herhangi bir korkuya boğmak istemiyorum. Şu gün olur diyemeyiz ama 7 ve üzerinde bir deprem meydana gelebilir."

NTV