"İzmir EXPO tarihinde iz bırakacak"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Her ülkenin EXPO'yu yapma isteğine saygı duyarız; ancak Türkiye'de yapılacak bir organizasyon daha çok ses getirir'' dedi.

İzmir EXPO tarihinde iz bırakacak
13 Aralık 2012 Perşembe 18:52 tarihinde eklendi.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vicente Gonzalez Loscertales ve İzmir Valisi M. Cahit Kıraç başkanlığındaki EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi üyelerini kabul etti.
 
Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre Gül, kabulde ''Her ülkenin EXPO'yu yapma isteğine saygı duyarız; ancak Türkiye'de yapılacak bir organizasyon daha çok ses getirir'' diye konuştu. 

İzmir halkının EXPO 2020'yi çok istediğini ve bu organizasyonu kabullendiğini görmekten memnuniyet duyduğunu dile getiren Gül, İzmir'in EXPO 2015'i alabilmesi için çok çaba sarfedildiğini, ancak o günkü koşullarda şanssızlıkların yaşandığını, bu sefer ise daha hazırlıklı olduğunu belirtti. 
     
''Altyapı çalışmaları ve projeler bu sefer daha iyi''
     
EXPO Genel Sekreteri Loscertales'e gösterdiği ilgi için teşekkür eden Gül, bu ziyaret ve incelemelerin iyi geçtiğini umduğunu kaydetti. Geçen seferki adaylığa göre İzmir'in altyapı çalışmaları, şehir içi ulaşım imkanları, organizasyonla ilgili projeler ve diğer tüm hususlarda EXPO 2020'ye çok daha hazır olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, İzmir halkının da bu organizasyonu çok istediğini kaydetti. 
     
İzmir EXPO tarihinde iz bırakacak
     
Abdullah Gül, EXPO 2020 için belirlenen ana temanın 'Sağlık' olduğunu ve bunun da çok doğru bir seçim olduğunu kaydederek, ''Her ülkenin EXPO'yu yapma isteğine saygı duyarız; ancak Türkiye'de yapılacak bir organizasyon daha çok ses getirir'' ifadesini kullandı.
 
Abdullah Gül, İzmir'in EXPO tarihine iz bırakacağına inandığını da dile getirdi. 
     
Loscertales: ''Türkiye'nin koordinasyon ve motivasyonu üst düzeyde''
     
EXPO Genel Sekreteri Loscertales ise Türkiye'ye, hazırlıkları yerinde görmek ve gerekli incelemeleri yapmak için geldiklerini anımsattı. Türkiye'nin hazırlıklarının bu sefer çok daha iyi olduğunu belirten Loscertales, organizasyona ilişkin koordinasyon ve motivasyonu üst düzeyde gördüğünü söyledi. Yasal düzenlemelerin zamanında yapılmış olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Loscertales, İzmir'in adaylığı için belirlenen 'Sağlık' temasının çok iyi bir konu olduğuna işaret etti. 
     
Kıraç: ''Tüm çalışmaları zamanında tamamlayacağız''
     
İzmir Valisi Kıraç da Cumhurbaşkanı Gül'e, EXPO 2020 adaylık süreci ve süreçle ilgili çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Vali Kıraç, İzmir'in 2015 adaylığına kıyasla çok daha hazır olduğunu belirtti. EXPO adaylığı için verdiği destekten dolayı Gül'e teşekkür eden Vali Kıraç, adaylık süreciyle ilgili her türlü çalışmayı zamanında tamamlayacaklarını ifade etti.