İzmir korkusunu yendi

İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda, sıcak havadan bunalmasına rağmen havuza girmekten çekinen yavru fil 'İzmir', sonunda bu korkusunu yendi.

İzmir korkusunu yendi
02 Ağustos 2013 Cuma 12:48 tarihinde eklendi, 1.424 kez okundu.
Daha önce bakıcıları tarafından hortumla yıkanarak serinletilen 'İzmir', artan hava sıcaklığına fazla dayanamayarak kendini havuza attı. 
 
İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda dünyaya gelen ve Türkiye’de doğan ilk fil olan yavru fil 'İzmir', annesi Begümcan ve babası Winner’in serinlemek için kullandığı havuza girmekten korkunca, parkta seferberlik başlatılmıştı.

'İzmir’in yardımına yetişen bakıcıları, sevimli yavruyu uzun süre hortumla yıkayarak serinletmeye çalıştı. Ve artan hava sıcaklıklarına daha fazla dayanamayan 'İzmir', ilk havuz deneyimini bakıcılarının şaşkın bakışları altında yaşadı. İlk önce küçük adımlarla suya giren 'İzmir', daha sonra 700 kiloluk bedenini suya sokarak serinledi. Çok kısa süre içinde havuzda yüzmenin keyfine varan sevimli fil, bir yandan hortumuyla vücuduna su atarken bir yandan da bakıcısıyla şakalaşmayı ihmal etmedi. Bakıcısı da kovayla su atarak ona karşılık verdi. Anne 'Begümcan' ile baba 'Winner' ise yavrularının havuz sefasını keyifle izledi.

Sempatik hareketlerine havuzdan çıktıktan sonrada devam eden 'İzmir’in yere yatıp güneşlenmesi ve kumlarla oynaması, ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi.

DHA