İzmir tarihe geçti

İzmir'de bugün başlayacak 33'üncü Dünya Ritmik Cimnastik Şampiyonası, en büyük katılımlı organizasyon olarak tarihe geçti.

İzmir tarihe geçti
21 Eylül 2014 Pazar 14:43 tarihinde eklendi.
Organizasyonun tanıtım toplantısında konuşan Uluslararası Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı Slava Corn, "Bu şampiyona en fazla katılımın gerçekleştiği organizasyon oldu. İzmir'de 58 ülkeden 328 sporcu yarışacak. 2016 Rio Olimpiyatları öncesi İzmir'deki turnuva sporculara büyük katkı sağlayacak. Böyle bir organizasyonu yaptıkları için Türkiye'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ise geçen yıl Ukrayna'nın Kiev kentinden aldıkları bayrağı ülkemize getirdiklerini ve başarılı bir organizasyon sonrası bir sonraki ev sahibi Almanya'ya teslim edeceklerini söyledi. Şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade eden Çelen, Türkiye'nin 9 sporcu, 4 antrenör ile organizyona katıldığını kaydederek, "Bu şampiyonanın Türkiye'de cimnastiğe çok büyük bir ivme katacağının farkındayız" dedi. Milli sporculardan Elif Zeynep Celep de takım olarak iyi bir performans göstereceklerine inandıklarını belirtti.