İzmir’de 17 Aralık protestosu

İzmir’de sivil toplum kuruluşları ve sendikalar 17 Aralık’ı protesto etti

İzmirde 17 Aralık protestosu
17 Aralık 2014 Çarşamba 22:42 tarihinde eklendi.

İzmir’de sivil toplum kuruluşları ve sendikalar 17 Aralık’ı protesto etti. Grup adına konuşan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Ali Kılıç, yolsuzlukların üzeri örtülmek için yasaların hallaç pamuğuna çevrildiğini söyledi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıl dönümünde, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşu ve sendikalar, Alsancak semtindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplandı. Boş ayakkabı kutuları ile bir araya gelen Emek ve Demokrasi Platformu üyesi, ‘Hırsız var’, 'Yolsuzluğa karşı emekçiler hesap soruyor’ pankartı açarak 17-25 Aralık yolsuzluklarına tepki gösterdi.

Soruşturmaya takipsizlik kararı verilmesini protesto eden döviz ve pankartlar taşıyan grup, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir süre slogan atıp yürüdü. Grup adına basın açıklaması yapan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Ali Kılıç, 17 ve 25 Aralık operasyonlarının üzerinin AK Parti hükümeti tarafından kapatılmak istendiğini iddia etti. 17 Aralık operasyonunun üzerinden bir yıl geçtiğini ifade eden Kılıç, yolsuzlukların üzeri örtülmek için yasaların hallaç pamuğuna çevrildiğini söyledi.

Bu operasyonun üzerinin örtülmesine izin vermeyeceklerini belirten Kılıç, "Bugün 4 bakanın yanı sıra iktidara yakın pek çok kişinin adının karıştığı 17 Aralık operasyonunun üzerinden tam bir yıl geçti. Daha ilk günden itibaren AKP iktidarı, kamu kaynaklarının kimlere ve nasıl talan ettirildiğini tüm çıplaklığı ile ortaya çıktığı operasyonların üzerini kapatmak için elinden geleni yaptı. Yolsuzlukların üzerinin örtülmesi için devlet kurumları, kadroları ve yasalar adeta hallaç pamuğuna çevrildi. Binlerce, polis, yargıç, savcı ve bürokratın yerleri değiştirildi." dedi. Bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı. 


CİHAN