İzmir'de 3 taraftar gözaltına alındı

İzmir Atatürk Stadı'nda Tavşanlı Linyit Spor'la yaptığı maçın ardından küme düşen Göztepe'nin, kulüp binasına zarar veren 3 taraftar daha gözaltına alındı. İfadelerinin alınmasının ardından taraftarlar serbest kaldı.

20 Mayıs 2013 Pazartesi 22:26 tarihinde eklendi.

 

PTT 1. Lig'de mücadele eden Göztepe, önceki hafta Pazar günü Tavşanlı Linyit Spor'a 1-0 yenildikten sonra küme düştü. Maçın ardından protokol tribünü de olmak üzere taraftarlar çevreye saldırdı. Statta başlayan ve Güzelyalı Semti'nde de devam eden olayların il gününde 34 taraftar gözaltına alınmış, ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakılmıştı.
 
Olaylara karışan taraftarların kimliklerinin belirlenmesine yönelik çalışmalar doğrultusunda bugün de 3 kişi gözaltına alındı. Güzelyalı Polis Merkezi'ne götürülen T.Z.C. (32), K.C. (25) ve H.Ö. (27) adlı taraftarların kulüp binasının kapılarını kırarak içeri girdiğinin ve çevreye zarar verdiğinin görüntülerce de tespit edildiği kaydedildi.

İfadelerinin alınmasının ardından bu 3 taraftar da Savcı'nın talimatıyla serbest bırakıldı. Sporda Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesine yönelik 6222 Sayılı Kanun gereğince T.Z.C., K.C. ve H.Ö.'nin spor müsabakalarını izlemelerinin yasaklanması hakkında hukuki işlemin başlatıldığı bildirildi

DHA