İzmir’de akşam ezanı erken okundu

İzmir’de merkezi ezan sisteminde yaşanan problem nedeniyle Konak ve Karşıyaka ilçelerinde akşam ezanı 15 dakika erken okundu. 15 dakika erken okunan ezanın yarıda kesildiği öğrenildi.

İzmirde akşam ezanı erken okundu
18 Temmuz 2013 Perşembe 23:46 tarihinde eklendi.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Konak İlçe Müftüsü Zeki Aksoy, “Hisar Camii'ndeki merkezi ezan sistemimize dışarıdan müdahale edilerek, ezanın 15 dakika erken okunduğunu düşünüyoruz. Konuyla ilgili soruşturma başlattık. Eğer orucunu erken açan vatandaşlarımız olduysa bir gün kaza orucu tutmaları gerekir.” dedi.

HİSAR CAMİİ’NDEKİ MERKEZİ SİSTEMDE ARIZA

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Hisar Camii’nde merkezi ezan sistemi bulunuyor. Buradaki sistemden okunan ezan, bu sisteme bağlı diğer tüm camilerden aynı anda okunuyor. İzmir’de merkezi sisteme bağlı bazı camilerde 20.42’de okunması gereken ezan, henüz bilinmeyen bir nedenle merkezi sistemden 20.27’de okunmaya başlandı. Erken okunan ezan daha sonra yarıda kesildi. Bazı camilerde vatandaşlara uyarı anonsları yapıldı.

“MÜEZZİNİN SES KAYDI ALINIP DIŞARDAN MÜDAHALE EDİLMİŞ OLABİLİR”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Konak İlçe Müftüsü Zeki Aksoy, “Maalasef bu akşam üzücü bir olay yaşandı. Ezanlarımız Hisar Camisi'nden yapılan yayınla merkezi sistem altında okunuyor. Hisar Camisi'nin bir vericisi var, merkezi sisteme dahil olan diğer camilerimizde de birer alıcı var.

Merkezi sistemde okunan ezan, sisteme bağlı diğern tüm camilere aynı anda ulaşıyor ve okunuyor. Bu akşam Hisar Camisi'nde ezan okunmadan, dışarıdan müdahaleyle ezanın 15 dakika erken okunduğunu öğrendik. Henüz konunun nasıl gerçekleştiği belli değil. Kimin yaptığı bilgisi henüz belli değil.

Soruşturuyoruz. Hisar Camii’nin müezzininin ses kaydının alınarak böyle bir yayın yapılmış olabileceği ihtimalini de değerlendiriyoruz.” dedi. Aksoy, ezanın erken okunması sırasında oruçlarını açan vatandaşların bir gün kaza orucu tutmaları gerektiğini kaydetti.


CİHAN