İzmir'de askeri uçak düştü !

İzmir Çiğli'den kalkan F-30 tipi askeri eritim uçağı Foça'da denize çakıldı.

İzmirde askeri uçak düştü !
16 Ocak 2012 Pazartesi 18:01 tarihinde eklendi, 1.466 kez okundu.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Çiğli 2. Anajet Üs Uçuş Eğitim Komutanlığından havalanan T-37 tipi bir eğitim uçağının kayıp olduğunu, görgü tanıklarının Foça ilçesinin kuzeyinde, Aslanburnu mevkisi civarında eğitim uçağı düştüğünü söylediğini, bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldığını bildirdi. 
    
Vali Kıraç, görgü tanıklarının, bir eğitim uçağının saat 16.30-16.45 civarında Foça'nın kuzeyi 7-8 kilometre açığında Aslanburnu yakınında denize düştüğü yönünde bilgi verdiğini söyledi. 
    
Çiğli 2. Anajet Üs Uçuş Eğitim Komutanlığından havalanan T-37 tipi bir eğitim uçağından haber alınamadığını, Sahil Güvenlik, Deniz Kuvvetleri, Jandarma Komutanlığı ekipleri ve arama kurtarma birliklerinin bölgede arama tarama çalışmalarına başladığını belirten Vali Kıraç, "Görgü tanıkları Foça ilçesinin kuzeyinde eğitim uçağı düştüğünü söyledi. Bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı. Aramalarda henüz uçak bulgusuna rastlanılmadı" dedi. 
    
Foça Kaymakamı Adem Arslan da balıkçıların Aslanburnu civarında uçak düştüğü yönünde ihbarda bulunduğunu kaydetti. 
    
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise görgü tanıklarının, karadan 7 kilometre kadar açıkta uçağın denize düştüğünü söylediklerini ifade etti. 
    
Helikopterlerin arama çalışması yürüttüğü bölgede, ambulansları ekipleri de hazır bekletiliyor.
 

-Kayıp eğitim uçağı ve 2 personel aranıyor-

Genelkurmay Başkanlığı, Aliağa Körfezi açıklarında eğitim uçuşu yapmakta olan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir T-37C uçağından 16.05'ten itibaren haber alınamadığını, uçaktaki iki personeli arama kurtarma çalışmalarının havadan ve denizden yoğun olarak devam ettiğini bildirdi. 
    
Genelkurmay Başkanlığının resmi internet sitesinde yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
    
"Aliağa Körfezi açıklarında eğitim uçuşu yapmakta olan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir adet T-37C uçağından 16.05'ten itibaren haber alınamamaktadır. 
    
Haber alınamayan uçakta bulunan iki uçucu personel ile ilgili arama kurtarma çalışmaları bir adet CN-235 uçağı, bir adet Cougar helikopteri, üç adet sahil güvenlik botu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı kurtarma gemisi ve mayın avlama gemileri ile havadan ve denizden yoğun olarak devam etmektedir."