İzmir'de çığ düştü: 1 kişi kayıp

İzmir'in Ödemiş ilçesinde çığ düşmesi sonucu kaybolduğu bildirilen dağcıyı arama çalışmaları başlatıldı.

İzmirde çığ düştü: 1 kişi kayıp
13 Şubat 2013 Çarşamba 16:45 tarihinde eklendi, 1.082 kez okundu.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Diktepe'de yürüyüş yapan dört dağcının üzerine çığ düştüğünü, üçünün kendi imkanlarıyla kurtulduğunu, kayıp olan bir kişinin bulunması için bölgede helikopter desteğişle arama çalışması başlatıldığını açıkladı.

Bozdağ'da arama çalışmalarına ara verildi

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ beldesinin Dikdere mevkiinde yürüyüş yapan grubun üzerine çığ düşmesi sonucu kaybolan Erdem Tapul'uyu arama çalışmalarına olumsuz hava koşulları nedeniyle sabaha kadar ara verildi. 

 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve arama kurtarma çalışmalarını yöneten İzmir Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Müdürü Atilla Altunbulak, çığ düşme olayının yaşandığı Dikdere mevkiinde devam eden arama ve kurtarma çalışmalarına havanın kararması ve yoğun sis nedeniyle ara vermek zorunda kaldıklarını söyledi. Arama ve kurtarma çalışmasını yürüten 6 kişilik ekip olarak bölgeden ayrılmadıklarını ve kamp kurduklarını açıklayan Altunbulak, ''Burada kamp kurduk. Yarın sabah erkenden arama ve kurtarma çalışmalarına devam edeceğiz'' dedi. 
 
Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ beldesinin Dikdere mevkisinde yürüyüş yaptıkları sırada çığ düşmesi olayından kurtulan 3 üniversite öğrencisi ise sağlık kontrolünden geçirildi. Bozdağ'ın batı yakasında bulunan Dikdere mevkisinde saat 14.45 civarında meydana gelen çığdan kendi imkanlarıyla kurtulan Ege Üniversitesi öğrencileri Ayhan Yelgün (23), Ekin Ozan Kumru (24), Gökçehan Aslan (20) Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği tarafından Bozdağ belde merkezine getirildi. 
 
Bilgisayar Öğretmenliği öğrencisi Ayhan Yelgün, Amerikan Dili ve Edebiyatı öğrencisi Ekin Ozan Kumru, Astronomi bölümü öğrencisi Gökçehan Aslan sağlık kontrolünden geçirildi. Alpinist Dağcılık Kulübü üyesi öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 
 
Çığdan kurtulan üniversite öğrencisi Ayhan Yelgün, sabah saatlerinde 4 kişi yola çıktıklarını belirterek, ''Aynı grupta yer alan ve halen bulunamayan Erdem Tapul deneyimli bir dağcı. Sabah çıktığımız Bozdağ'dan geri dönüyorduk. Şu an kayıp olan arkadaşımız daha tecrübeli olduğu için önümüzden gidiyordu. Yaklaşık 1,5 metre önümüzden giderken bir kar kütlesi koptu. Duracağını düşündük ama devamı da geldi. Arkadaşımızı alarak sürükledi. Biz çığın altında kalmadık. Sonra durumu güvenlik güçlerine haber verdik. Arkadaşımız çok tecrübeli bir dağcı. Tecrübesine güveniyoruz ve hala yaşadığını düşünüyoruz. Çığ altında olmayabilir. Belki çantasını atıp bir kayanın altında durabilir." dedi.

CİHAN