İzmir'de FETÖ'nün Güzelbahçe yapılanmasına operasyon

İZMİR İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir ihbar üzerine başlatılan çalışma kapsamında, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Güzelbahçe yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyonda 15 kişiyi gözaltına aldı.

İzmirde FETÖnün Güzelbahçe yapılanmasına operasyon
31 Ağustos 2016 Çarşamba 15:29 tarihinde eklendi, 1.116 kez okundu.
İZMİR İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir ihbar üzerine başlatılan çalışma kapsamında, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Güzelbahçe yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyonda 15 kişiyi gözaltına aldı.
 
Şüphelilerden M.B.'nin Güzelbahçe İşadamları Derneği (GÜZİAD) adı altında himmet toplayıp bunları bölge imamına ulaştırdığı, M.Ö.'nün ise topladığı, bağış ve kurban derilerini, darbe girişiminin ardından kapatılan Yamanlar Koleji'nin inşaatının yapımında kullanılmak üzere kurulan derneğe aktardığı öne sürüldü.
 
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, FETÖ/PDY'nin Güzelbahçe İlçesi'ndeki yapılanmasına yönelik gelen ihbar üzerine çalışma başlattı. Şüphelilerin adreslerini belirleyen jandarma, operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, M.Ö. ile M.B. yakalandı. Şüphelilerden M.Ö.'nün evinde bağış makbuzu koçanları ve FETÖ/PDY'ye ait örgütsel doküman ele geçirildi. M.B.'nin evinde ise herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Gözaltına alınan M.B. ile M.Ö.'nin ifadeleri doğrultusunda, FETÖ/PDY'nin Güzelbahçe yapılanması deşifre edildi. Buna yönelik jandarma ekipleri ikinci operasyon düzenledi ve 13 kişiyi daha yakaladı. Şüphelilerden bazılarının evinde örgütsel doküman ve 1 dolar ile bellek kartları ele geçirildi.
 
Öte yandan bazı şüphelilerin yaktığı kitapların külleri de incelemek üzere kriminal laboratuvara gönderildi.
 
1980 YILINDAN BU YANA HİZMET EDİYORMUŞ
 
Şüphelilerden M.B.'nin FETÖ/PDY'ye 1980 yılından geçen 15 Temmuz'a kadar hizmet ettiği, Güzelbahçe İşadamları Derneği (GÜZİAD) adı altında himmet toplayıp, bunları bölge imamına ulaştırdığı, M.Ö.'nün ise topladığı, bağış ve kurban derilerini, darbe girişiminin ardından kapatılan, İzmir'deki Yamanlar Koleji'nin inşaatının yapımında kullanılmak üzere kurulan derneğe aktardığı iddia edildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 15 kişiden K.E., M.T., A.D. ve H.A. tutuklandı, etkin pişmanlıktan yararlanan M.B. ile diğer şüpheliler ise denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.
 
Tufan HAMARAT/İZMİR, (DHA)