İzmir'de gözaltına altına alınan 22 kişi serbest

İzmir'de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen telefon konuşmaları ile Urla'da HDP ilçe binasının açılışı sırasında çıkan olayları dün toplanarak protesto eden ve çevreye zarar veren gruba polis müdahale ederek 22 kişiyi gözaltına aldı.

27 Şubat 2014 Perşembe 22:04 tarihinde eklendi.
Gözaltına alınan 3 kişi emniyetteki sorgusunun ardından, adliyeye sevk edilen 19 kişi de mahkemedeki sorgularının ardından serbest bırakıldı.
 
Konak'taki Gündoğdu Meydanı'nda dün (Çarşamba) saat 19.00'da toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, sloganlar eşliğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen telefon konuşmaları ile Urla'da HDP ilçe binasının açılışı sırasında çıkan olayları protesto etti.

Grup yürüyüşü sırasında bir fast foot zincirine ait işlerinin camlarını kırdı, ardından güzergah üzerindeki bankaların otomatik para çekme makinelerinin bulunduğu bölüm ile güvenlik kameralarına zarar verdi. Yollardaki parke taşları söken grup, Şair Eşref Bulvarı üzerine geldiğinde Lozan Meydanı'nda yolu her iki yönlü trafiğe kapattı. Gruba fuar içinden çıkan sivil polisler müdahale etti. Müdahale sonrasında 22 kişi gözaltına alındı. Emniyete götürülen 22 kişiden 3'ü sorgularının ardından aynı gün akşam saatlerinde serbest bırakıldı.
 
Emniyeteki işlemlerinin ardından Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 19 kişi de mahkemede ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

DHA