İzmir'de HDP gerilimi

İzmir’in Urla ilçesinde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi bir grupla, vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.

İzmirde HDP gerilimi
23 Şubat 2014 Pazar 16:50 tarihinde eklendi.

Seçim bürosu açılışı için Urla’ya gelen bir grup HDP’li, iddialara göre, “Polisten bugüne kadar yaptıklarının hesabını soracağız” diye bağırınca çevredeki vatandaşlar müdahale etti.

Yaklaşık bin kişiyi bulan vatandaşlar, yakındaki BDP binasına plastik sandalye fırlattı. Polis, gerginliğin büyümemesi için önlem alarak kalabalığa biber gazıyla müdahale etti.

Olay, Urla Belediyesi’nin de bulunduğu meydanda yaşandı. HDP İlçe Başkanlığı binasında seçim bürosu açılışı için hazırlık yapan HDP’liler, iddialara göre, polisin aleyhinde bağırarak slogan attı. Bunun üzerine çevrede toplanan ve sayıları her geçen dakika artan vatandaşlar HDP’lilere tepki gösterdi. Urla’da HDP’lilere izin vermeyeceklerini söyleyen kalabalık grup, HDP ve PKK aleyhine sloganlar atmaya başladı.

Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, vatandaşların HDP binasına doğru yürümeye başlaması üzerine biber gazıyla müdahale etti. Gruptan bazı kişiler yakında bulunan BDP ilçe binasına plastik sandalye attı. HDP’nin seçim otobüsü de taş yağmuruna tutuldu.


CİHAN