İzmir'de kaçak akaryakıt operasyonu

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) ekiplerince yapılan operasyonda, toplam bin 950 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

İzmirde kaçak akaryakıt operasyonu
01 Kasım 2013 Cuma 18:55 tarihinde eklendi.
 
Edinilen bilgiye göre, Bornova Yeşilova mevkiinde gerçekleştirilen kontroller sırasında tabelasında herhangi bir ibare bulunmayan, oto yıkama işi yapan işyeri içerisinde baraka diye tabir edilen depo benzeri bölmeden pompa düzeneğiyle bir araç deposuna akaryakıt aktarımı yapıldığı tespit edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın izniyle işyerine operasyon düzenleyen ekipler, bir tonluk tanklar içerisinde, bin 800 litre ve araç deposunda 150 litre olmak üzere toplam bin 950 litre kaçak akaryakıtla kaçak akaryakıt aktarımında kullanıldığı tespit edilen sayaçlı pompa düzeneklerini ele geçirdi.
 
Olayla ilgili şüpheli şahıslar C.G ve B.K hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu ve konuyla ilgili Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nün bu tür kolay yoldan para kazanarak Türkiye ekonomisini olumsuz yönde etkileyen kişilere karşı operasyonların devam edeceği belirtildi. Ayrıca, bu tür olaylarla ilgili Alo 136 Gümrükler Muhafaza İhbar Hattı'na vatandaşların ihbarlarını bildirebilecekleri ifade edildi. 

DHA